O-STA

Stališče Piratske stranke o predlogu Državnega sveta o dopolnitvah interventnega zakona sprejetih na 26. redni seji Državnega sveta 26. februarja 2020.

Spoštovani!


Pirati smo proti ignoriranju evropske zakonodaje in zlorabi instituta interventnega zakona na podlagi nestrokovnih ocen velikosti populacij rjavega medveda in volka!


Interventnemu zakonu o odstrelu nasprotujejo tako nevladne okoljevarstvene in naravovarstvene organizacije, kot tudi Ministrstvo za okolje in prostor, ki se jih pri odločanju o zadevi z glasno, a neutemeljeno retoriko poskuša diskreditirati, zatreti in označiti za "urbane ekologe", ki le zavirajo proces. Predstavniki naravovarstvenih organizacij so že mesece deležni osebnih žalitev in groženj. Ravno zato smo se na tem področju odločili oglasiti tudi predstavniki Piratske stranke, saj ob količini pritiskov, poskusih diskreditacije, žalitev in groženj, naravovarstvenim organizacijam in predstavnikom stroke, ki so pripravljeni javno izraziti svoje nasprotovanje interventnemu zakonu, preprosto zmanjkuje moči v tem boju.


V priponki Vam posredujemo stališče Piratske stranke o predlogu Državnega sveta o dopolnitvah interventnega zakona sprejetih na 26. redni seji Državnega sveta 26. februarja 2020.


Za več informacij ali v primeru vprašanj smo Vam na voljo na gasper.cvetic@piratskastranka.si / +386 30 660 235 (Gašper Cvetič, PR) ali jasmin.feratovic@piratskastranka.si / +386 40 540 583 (Jasmin Feratović, Sekretar).


S spoštovanjem in lep dan Vam želim,


Gašper Cvetič

Odnosi z javnostmi

M: gasper.cvetic@piratskastranka.si

T: +386 30 660 235

W: www.piratskastranka.si