O-STA

Program preprečevanja osamljenosti starejših meščank in meščanov v Mestni občini Ljubljana

V Ljubljani bodo starejšim lajšali vsakodnevno življenje in osamljenost

Ljubljana, 19.3.2020 - Mestna občina Ljubljana, mestni Zavod za oskrbo na domu Ljubljana in mestne kulturne inštitucije so se povezali v mrežo prostovoljcev in prostovoljk, ki želijo starejšim ljudem olajšati vsakodnevno življenje in osamljenost.

Na telefonski številki 01 24 20 605 Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana, bo vsak delovni dan med 8. in 16. uro vodja programa prostovoljstva zbiral telefonske številke tistih, ki želijo, da jih naši prostovoljci lahko pokličejo. Prostovoljska mreža je sestavljena iz zaposlenih in prostovoljcev Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana ter mestnih kulturnih institucij, članov in članic gledaliških ansamblov, direktorjev institucij, knjižničarjev in knjižničark ...

Prostovoljci se bodo odzivali na prejeto telefonsko številko (drugih podatkov ni potrebno posredovati, po želji lahko osebno ime brez priimka) in se s to osebo pogovorili - od tega, kaj počne v službi, kako deluje mestna kulturna inštitucija ... pa tudi o vsakdanjih rečeh, ki preganjajo osamljenost.

Besedilo in foto: Janez Platiše