O-STA

Jason Kilar imenovan za glavnega izvršnega direktorja družbe WarnerMedia

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-Jason Kilar, ki je v preteklosti zasedal vodilne položaje na področju medijev, zabavne industrije in tehnologije, je bil imenovan za glavnega izvršnega direktorja podjetja WarnerMedia. Položaj bo prevzel 1. maja. Odgovarjal bo Johnu Stankeyju, predsedniku in glavnemu operativnemu direktorju družbe AT&T.

Sporočilo za javnost vključuje večpredstavnostne vsebine. Celotno sporočilo si lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20200401005550/en/

"Jason je dinamičen direktor s pravimi sposobnostmi za vodenje družbe WarnerMedia v prihodnosti. S svojimi izkušnjami v medijih, svetu zabave in na področju pretočnih video vsebin ter trženja je kot naročen za WarnerMedia in izjemno vesel sem, da bo vodil naslednje poglavje slavne zgodbe o uspehu WarnerMedia," je dejal Stankey. "Naša ekipa, ki jo vodijo Bob Greenblatt, Ann Sarnoff, Gerhard Zeiler in Jeff Zucker je s svojim izjemnim delom poskrbela, da so naše znamke vodilne v srcih in mislih potrošnikov. Jason se bo pridružil nadarjeni družini WarnerMedia ravno v času, ko maja začenjamo s HBO Maxom, in tako bomo imeli pravo vodstveno ekipo, ki bo naš vodilni portfelj znamk, vrhunskih talentov in bogato knjižnico intelektualne lastnine pozicionirala za rast tudi v prihodnosti."

"V partnerstvu s to vrhunsko ekipo sem resnično navdušen, da sem dobil priložnost sprejeti izziv za prihodnost v WarnerMedii," je dejal Kilar. "Dobro povedane zgodbe so bile zmeraj pomembne in v teh težkih časih za vse svet so še bolj pomembne. Privilegij bo izumljati, ustvarjati in delati s takšnim številom nadarjenih ljudi. Komaj čakam, da pride prvi maj."

Kilar je bil glavni izvršni direktor Huluja od ustanovitve podjetja leta 2007 do 2013. Med letoma 1997 in 2006 je deloval na številnih vodilnih položajih v Amazonu, med drugim tudi kot višji podpredsednik oddelka za programsko opremo v uporabi po vsem svetu. Kilar je bil med letoma 2013 in 2017 soustanovitelj in glavni izvršni direktor storitve Vessel za predvajanje video vsebin. Poleg tega je bil tudi član uprave podjetij DreamWorks Animation (2013-2016) in Univision Communications (2016-2020). Iz novinarstva in poslovnih ved je diplomiral na Univerzi v Severni Karolini na Chapel Hillu; na poslovni šoli Harvard pa je magistriral iz poslovne administracije.

O družbi WarnerMedia

WarnerMedia je ena vodilnih družb na področju medijev in zabavne industrije, ki za občinstvo po svetu ustvarja in distribuira premijske in popularne vsebine raznolike skupine nadarjenih avtorjev in novinarjev, in sicer prek svojih blagovnih znamk HBO, Turner, Warner Bros. in Otter Media. WarnerMedia je enota podjetja AT&T Inc. (NYSE:T), raznolikega podjetja z globalno vodilno vlogo na področju telekomunikacij, medijev in zabave ter tehnologije.

Sporočilo za javnost v angleščini je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200401005550/en/

Kontakti:

Keith Cocozza
Keith.Cocozza@warnermediagroup.com
(212) 484-7482
(347) 952-6487

Jeff Cusson
Jeff.cusson@hbo.com
(646) 302-3314

Vir: WarnerMedia

Večpredstavnostne vsebine

Kilar, 48, nekdanji ustanovitelj in glavni izvršni direktor Huluja ter višji podpredsednik Amazona.