O-STA

Interactive Brokers zagnalo največje tržišče za vzajemne sklade brez provizije*

Množična dostopnost vzajemnih skladov z nizkimi stroški ali brez stroškov državljanom po vsem svetu

GREENWICH, Conn.--(BUSINESS WIRE)- Družba Interactive Brokers Group, Inc. (Nasdaq:IBKR) je sporočila, da je zagnala svoje novo tržišče vzajemnih skladov, kjer je na voljo več kot 25,000 vzajemnih skladov, vključno z 21,000 skladi brez provizije in 8,300 skladi brez provizij na transakcije, iz več kot 290 družin skladov. Tržišče, ki ga lahko obiščete na ibkr.com/funds je dostopno prebivalcem več kot 200 držav in teritorijev.

"Tržišče vzajemnih skladov podjetja Interactive Brokers je zdaj največji posamični vir vzajemnih skladov brez provizij," je dejal Steve Sanders, izvršni podpredsednik za marketing in razvoj izdelkov. "Naše tržišče se prav tako ponaša z nižjimi, če ne najnižjimi stroški na našo ogromno ponudbo vzajemnih skladov."

Stranke lahko izbirajo med tisočimi skladi brez provizij ali pa plačajo le 4.95 evra (ali enakovredno vsoto) na posamičen posel.** Sanders je povedal tudi, da za razliko od konkurence Interactive Brokers nikoli ne zaračunava provizije za skrbništvo. Poleg tega Tržišče vzajemnih skladov podjetja Interactive Brokers vključuje izključno izdelke zunanjih ponudnikov.

"Namesto da bi potiskali naprej nepremičninske sklade kot to delajo Fidelity, Vanguard, Schwab in drugi, ima Interactive Brokers nevtralno stališče," je dejal Sanders. "Na svojem agnostičnem tržišču ponujamo fantastično raznolike družine skladov."

Da bi olajšali iskanje po ogromnem tržišču, je Interactive Brokers ta teden predstavil orodje za iskanje po vzajemnih skladih, da bi omogočil naročnikom in nenaročnikom iskanje izdelkov ter razvrščanje glede na njihovo državo, provizijo, tip sklada in družino sklada.

Poleg vzajemnih skladov lahko stranke podjetja Interactive Brokers vlagajo tudi v delnice, opcijske pravice, terminske papirje, forex trg, obveznice ter sklade ETF na 135 trgih v 31 državah z enega integriranega računa.

"Interactive Brokers se je vedno osredotočal na nudenje naprednih tehnologij, najboljših cen in pestrega nabora izdelkov po vsem svetu. Zdaj smo zgradili največje tržišče vzajemnih skladov brez provizij, da bi vlagateljem pomagali uživati v večjem dostopu do globalnih trgov in večji diversifikaciji," je dejal Sanders.

Prebivalci Avstralije, Hongkonga, Izraela, Japonske in Singapurja ne bodo imeli takojšnjega dostopa do tržišča, ampak naj sproti preverijo razpoložljivost. Tudi prebivalci držav ali teritorijev, ki so pod sankcijami, nimajo dostopa.

O podjetju Interactive Brokers Group, Inc.:

Hčerinska podjetja Interactive Brokers Groupa omogočajo 24-urno avtomatizirano izvajanje trgovanja in skrbništvo nad vrednostnimi papirji, blagom ter devizno poslovanje na več kot 135 trgih v številnih državah in valutah, od enega IBKR računa za integrirano vlaganje do strank po vsem svetu. Delamo s posameznimi vlagatelji, hedge skladi, skupinami za trgovanje z nepremičninami, finančnimi svetovalci in vpeljujemo borzne posrednike. Štiri desetletja se osredotočamo na tehnologijo in avtomatizacijo, kar nam omogoča, da svoje stranke opremimo s posebej izpopolnjeno platformo za upravljanje njihovih naložbenih portfeljev. Prizadevamo si, da svojim strankam nudimo boljše cene in trgovanje, orodja za upravljanje s tveganji in portfeljem, raziskovalne kapacitete in investicijske produkte, vse to po nizkih cenah ali brezplačno, s čimer jim omogočimo, da dosegajo najvišjo donosnost naložbe. Na lestvici Barron's se Interactive Brokers uvršča na prvo mesto s petimi od petih zvezdic v njihovem Pregledu najboljših spletnih borznih posrednikov z dne 24. februarja 2020.

* Število ponujenih skladov brez provizij in honorarjev je povzeto po Investopediji - Best Online Brokers 2020 review z 31. marca 2020. Storitve se od podjetja do podjetja razlikujejo. Nekatera podjetja imajo lahko dodatne honorarje ali nižje provizije oz. honorarje, odvisno od aktivnosti računa ali vrednosti. Dodatna podporna dokumentacija za terjatve in statistični podatki bodo posredovani na zahtevo.

**Podjetje nudi tudi približno 400 skladov z višjimi provizijami.

Izvirno različico si oglejte na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200518005698/en/

Kontakti

Za Interactive Brokers Group, Inc.
Investitorji: Nancy Stuebe, 203-618-4070
Mediji: Kalen Holliday, 203-913-1369 ali media@ibkr.com



Vir: Interactive Brokers Group, Inc.