O-STA

Biogen podpira globalni boj proti virusu COVID-19

Fundacija farmacevtskega podjetja Biogen je namenila približno 9 milijonov EUR za pomoč pri reševanju trenutnih potreb skupnosti in bolnišničnih sistemov po vsem svetu, ki so nastale zaradi posledic virusa COVID-19. Rdeči križ Slovenije je prejel 43.000 evrov.

Biogen Foundation je del Biogen Inc., mednarodnega biotehnološkega podjetja s sedežem v Cambridgeu, Massachusetts, ki ima podružnico tudi v Sloveniji, in je specializirano za odkrivanje, razvoj in preskrbo z zdravili za zdravljenje bolnikov z nevrološkimi boleznimi. Trenutno so prizadevanja Fundacije Biogen v boju proti COVID-19 usmerjena v naslednje kategorije:

• Razširitev in zagotavljanje dostopa do testiranja;

• Zmanjšanje obremenitev zdravstvenega sistema in zdravstvenih delavcev;

• Zagotavljanje hrane in potrebščin za naše najbolj ranljive populacije.

Podružnice Rdečega križa po Evropi, vključno s Španijo, Italijo, Francijo, Poljsko, Nemčijo, Švico in Združenim kraljestvom, uporabljajo sredstva Biogen Foundation za podporo bolnišnicam, zdravstvenim in socialnim storitvam ter javnim službam za nujne primere, medtem ko si prizadevajo za iskanje novih načinov zdravljenja in omejevanja virusa COVID-19. Prejemnik sredstev Biogen je tudi Rdeči križ Slovenije, ki je prejel donacijo v višini 43.000 EUR, namenjenih za lajšanje posledic pandemije virusa COVID-19 v Sloveniji.

''Zaradi virusa smo prizadeti vsi. Vemo, da je veliko ljudi, ki se soočajo s skrajnimi finančnimi težavami in da so zdravstveni delavci ter ustanove obremenjeni. Veseli smo, da lahko pomagamo. Rdeči križ Slovenije je le ena od številnih nevladnih organizacij, ki bodo prejele donacijo Fundacije Biogen in bodo lahko pomagale slovenskim zdravstvenim delavcem in ranljivim skupinam, ki jih je prizadela pandemija virusa COVID-19. Smo podjetje, ki trdno verjame v solidarnost in družbeno odgovornost," poudarja Nataša Jenčič iz Biogena.