O-STA

Uspešno zaključena odprava škode na OŠ Šmarje pri Kopru z donacijo Gorenjske banke Obnovljena streha, ograje in reflektorji na šolskem igrišču

Koper, 6. november 2023 - OŠ Šmarje pri Kopru je s pomočjo donacije Gorenjske banke v vrednosti 100 tisoč evrov uspešno odpravila poškodbe stavbe in neposredne okolice, ki so jih povzročile vremenske ujme v avgustu. Pouk v osnovni šoli se bo znova nemoteno nadaljeval, kar je razveselilo tako učiteljski zbor kot učenke in učence OŠ Šmarje pri Kopru. Zaključena obnovitvena dela sta si v spremstvu ravnatelja Simona Dražiča ogledala župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak. Z donacijo je bila obnovljena streha, ograja in zunanji reflektorji na šolskem igrišču.

Gorenjska banka je po vremenskih ujmah v avgustu z donacijo v vrednosti 100 tisoč evrov omogočila sanacijo strehe, ograje in reflektorjev na OŠ Šmarje pri Kopru. Dela so potekala več kot mesec dni in bila uspešno zaključena v predvidenem roku. Po avgustovskih vremenskih ujmah je OŠ Šmarje pri Kopru prejela donacijo za obnovo druga po vrsti, pred tem je donacijo Gorenjske banke v vrednosti 100 tisoč evrov prejel tudi otroški vrtec v Mengšu.

"Veseli nas, da smo skupaj s pomočjo Gorenjske banke odpravili nastalo škodo in omogočili, da učenci ponovno nemoteno obiskujejo pouk. Znova se počutimo varno in pripravljeni na nova raziskovanja," je sklenil ravnatelj OŠ Šmarje pri Kopru Simon Dražič.

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je ob tem dodal: "Avgustovsko neurje je lokalno skupnost postavilo pred velik izziv: kako šolarkam in šolarjem iz Šmarij zagotoviti varen in brezskrben začetek novega šolskega leta. Skupaj z Gorenjsko banko nam je to uspelo. Radodarna donacija ni predstavljala samo dobrodošle finančne podpore, ampak predvsem izjemno pomoč pri obnovi izobraževalnega okolja, ki je ključno za prihodnost naših otrok."

Mario Henjak, predsednik uprave Gorenjske banke je zbrane nagovoril: "Osnovna šola je prostor novih prijateljstev, igre, pa tudi novih izkušenj in znanj. Pomembno je, da se v vaši šoli počutite dobro, predvsem pa varno. V Gorenjski banki smo zelo pozorni na potrebe lokalne skupnosti in tako smo se nemudoma po vremenski ujmi letošnjega avgusta, ki je močno poškodovala vašo osnovno šolo, odločili priskočiti na pomoč in prispevati za čim prejšnjo obnovo. Seveda gre posebna zahvala tudi vsem strokovnim službam in izvajalcem del, ki so tako hitro pristopili k obnovi. Drage učenke in učenci, šolsko leto se je že dobro začelo in pomembno je, da nadaljujete z raziskovanjem sveta in življenja okoli vas. Vaši učitelji so vaši zavezniki - sledite jim."

Svojo hvaležnost so izkazali tudi učenke in učenci Osnovne šole Šmarje pri Kopru, ki so s šolskim pevskim zborom za goste pripravili pevski nastop.