O-STA

Odpiramo javne sanitarije

Velenje, 21. maj 2020 - Z današnjim dnem smo odprli javne sanitarije ob Škalskem jezeru, v Sončnem parku, na avtobusnem postajališču in v garažni hiši pri zdravstvenem domu. V prihodnjih dneh bodo začele obratovati tudi javne sanitarije v Centru Nova. Javne sanitarije na mestnem otroškem igrišču bomo odprli ob ponovnem odprtju igrišča. Vse uporabnike prosimo in pozivamo, da dosledno upoštevajo zaščitne ukrepe, ki so izobešeni tudi v vseh sanitarijah.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je objavil higienska navodila za uporabo javnih sanitarij v času epidemije. Uporabniki morajo upoštevati vse splošne ukrepe za zaščito pred okužbo s koronavirusom. Uporabniki javnih sanitarij naj sanitarije uporabljajo posamično, pri tem naj upoštevajo varno medosebno razdaljo, najmanj 1,5 oziroma 2 metra. V javnih sanitarijah je v času epidemije obvezna uporaba obrazne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite), ki prekrijejo nos in usta. Stranke naj dosledno izvajajo navodila glede umivanja rok in higiene kašlja. Stranke naj se čim manj dotikajo različnih predmetov in površin, in sicer le toliko, kot je nujno.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet župana

T: 03 8961 700
........................................................................................................................

Javno stranišče.jpg~220 KBPrikaži Prenesi