O-STA

V Ruski dači vam bodo kavo in čaj postregli v izbranem porcelanu

Iz primestne vile Ruska dača v Zgornjih Gameljnah pri Ljubljani sporočajo, da bodo od ponedeljka 1. junija naprej na letnem vrtu, ki je čudovit prostor za odklop od mestnega vrveža in v novi kavarni lahko zopet, v izbranem porcelanu, postregli s kavo, čajem, prigrizkom, sladico, najljubšo pijačo in še čim drugim.

V Ruski dači bodo gostom nudili najboljše kave Illy v njenih številnih različicah, čaje najstarejše čajne hiše v Evropi Dammann Fréres, kateri začetki segajo v leto 1692, sladice velemojstra slaščičarstva Karima Merdjadija iz Atelieja Karim in druge priboljške, ki poleg duše razveseljujejo tudi telo. V kavarniškem paviljonu je prostora za 30 oseb, na letnem vrtu pa še za okoli 60, v povsem varnih razmerah, ki upoštevajo aktualne zdravstvene ukrepe.

Delovanje kavarne bodo v prihodnje dopolnili s številnimi kulturnimi, umetniškimi in aktualnimi pogovornimi vsebinami. Še posebej živahno bo v poletnem času. Obiskovalci bodo lahko prisluhnili glasbenim večerom, zabavnim predstavam standup komedije in drugim sproščujočim kulturnim doživetjem. Program prvih prireditev, ki bodo na prostem že konec junija, bo objavljen v kratkem.

Vse kapacitete in storitve Ruske dače, vključno z vilo, je mogoče tudi najeti za poslovne ali zasebne dogodke, kot so poslovna srečanja, kosila, večerje in tudi obletnice, poroke in druga družinska ali poslovna slavja.

Kavarna Ruska dača bo od 1. junija 2020 dalje odprta vsak dan, od ponedeljka do petka, med 12. in 21. uro, ter ob sobotah in nedeljah od 10.00 do 21.00. Do Ruske dače vozita mestna avtobusa št. 1b (Mestni log-Gameljne) in št. 8. Zagotovljeno je brezplačno parkirišče za približno 30 vozil.

Redni ogledi vile bodo, ko bodo omejitve to dopuščale, še naprej načrtovani ob sobotah ob 11.00 in ob 12.00, za najavljene skupina pa po dogovoru.

Pripravil: Janez Platiše
Foto: arhiv RD