O-STA

Podjetje Mary Kay predstavilo prebojne raziskave na virtualnem simpoziju organizacije Skin of Color Society

Dr. Lucy Gildea, vodja znanstvenega oddelka pri Mary Kay Inc (Foto: Mary Kay Inc.)

DALLAS--(BUSINESS WIRE)- Mary Kay Inc., že več kot 56 let eno najbolj inovativnih podjetij za nego kože na svetu, je s svojo trajno podporo lepotnim in znanstvenim skupnostim nadaljevalo na letošnjem virtualnem simpoziju društva Skin of Color Society, kjer je predstavilo nova dognanja.

Sporočilo vključuje večpredstavnostne vsebine. V celoti si ga lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20200526005633/en/

Dr. Cristi Gomez, direktorica oddelka za varnost izdelkov in okoljsko toksikologijo, je predstavila nove raziskave o znanosti, ki stoji za LumiVieje, intenzivnim serumom znamke Mary Kay, ki posvetli, poživi in vlaži kožo. Ob globalnem širjenju urbanizacije postajajo učinki onesnaženja na kožo vse bolj zaskrbljujoči. Kronična izpostavljenost onesnaženemu zraku povzroča vidno staranje kože - zlasti pa pojavljanje pigmentnih znamenj. Raziskovalci podjetja Mary Kay so razvili formulo za nego kože, ki vsebuje rastlinske izvlečke ter vitamina B3 in C, ki je primerna za občutljivo kožo, hkrati pa učinkovita pri naslavljanju težav s pigmentacijo kože. Opazili so tudi izboljšanje enakomernosti tona kože, leska in teksture.

"Naša ekipa je predana izvajanju raziskav in razvijanju inovativnih rešitev za odpravo težav s kožo, ki pestijo vse ženske in vplivajo na njihovo samozavest," je dejala Dr. Lucy Gildea, vodja znanstvenega oddelka v podjetju Mary Kay. "V letu 2020 bo Mary Kayjev oddelek za raziskave in razvoj še naprej delil svoja najnovejša prebojna odkritja z vso znanstveno skupnostjo."

Virtualni simpozij društva Skin of Color Society je le zadnji izmed dogodkov, na katerih je podjetje Mary Kay sodelovalo z znanstveno in akademsko skupnostjo, ki poudarja dolgoročno zavezanost znamke izboljševanju raziskav in razvoja na področju zdravja kože. V Mary Kay vsako leto poteka na sto tisoče znanstvenih testiranj izdelkov in sestavin, da bi ti ustrezali najvišjim standardom varnosti, kakovosti in učinkovanja. Mary Kay ima v svojem globalnem portfelju več kot 1500 patentov za izdelke, tehnologije in oblikovanja embalaže. Leta 2018 je podjetje napovedalo odprtje vrhunsko opremljenega proizvodnega in raziskovalnega obrata , vrednega več kot 100 milijonov ameriških dolarjev, v Lewisvillu, v ameriški zvezni državi Teksas.

O Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki so prebile stekleni strop, je pred več kot 56 leti svoje lepotno podjetje ustanovila s tremi cilji: razviti nagrajujoče priložnosti za ženske, ponuditi izdelke, ki se jim ni moč upreti, in izboljšati svet. Te sanje so vzcvetele v večmilijonsko podjetje z milijoni neodvisnih prodajalk v skoraj 40 državah. Mary Kay je predana vlaganju v znanost, ki stoji za lepoto in proizvodnjo vrhunske nege kože, lepotilne kozmetike, prehranskih dopolnil in dišav. Mary Kay je v partnerstvu z organizacijami z vsega sveta zavezana opolnomočenju žensk in njihovih družin, pri čemer se osredotoča na podporo raziskovanju raka, zaščito žrtev nasilja v družini, polepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Izvirna vizija Mary Kay Ash še naprej sije - iz šminke v šminko. Več o tem na MaryKay.com .

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200526005633/en/

Kontakti:

Mary Kay Inc. korporativno komuniciranje
marykay.com/newsroom
Tel. 972-687-5332 ali media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.