O-STA

Big Bang prvi slovenski trgovec z video nakupovanjem in hitro dostavo

Big Bang je kot prva slovenska trgovska družba vstopil na področje video nakupovanja in spletno trgovino povezal z video svetovanjem. Gre za nadgradnjo spletne svetovalnice, ki po novem združuje priročnost spletnega nakupovanja in osebni pristop, ki so ga kupci navajeni v fizičnih trgovinah. Sočasno z uvedbo video nakupovanja je Big Bang uvedel tudi hitro dostavo naročenih izdelkov v roku zgolj treh ur. Zaenkrat je hitra dostava na voljo v Ljubljani, v načrtu pa je razširitev storitve v nekatera druga večja slovenska mesta.

"V Big Bangu smo v marcu uvedli spletno svetovanje v obliki spletnega klepeta in v slabih dveh mesecih opravili več kot 12.000 svetovanj. Odziv kupcev je bil odličen. Video nakupovanje oziroma svetovanje je nadgradnja spletnega svetovanja in brez dvoma nova izkušnja tako za naše kupce kot za nas same. Prek video klica, ki poteka na spletni strani bigbang.si, stranka na zaslonu telefona, tablice ali računalnika vidi svetovalca, ki ji lahko v živo predstavi delovanje izdelkov, svetuje in pomaga pri nakupu. Samo v prvem dnevu smo opravili kar 180 video svetovanj, stranke pa se lahko prek video pogovora v živo posvetujejo s svetovalcem ali se naročijo na posvet ob želeni uri. Video svetovanje je kombinacija telefonskega pogovora in enosmernega video klica. Tako svetovalci Big Banga stranke zaradi varovanja zasebnosti le slišijo, medtem ko imajo stranke celovito uporabniško izkušnjo in svetovalca tudi vidijo, ta pa jim lahko prek videa pokaže delovanje izdelka ali z njimi deli vsebine na spletni strani," je o novosti povedal izvršni direktor za IT in podporo poslovanju v družbi Big Bang Robert Sraka.

Spletno nakupovanje je v zadnjih mesecih dobilo večji pomen, kot ga je imelo kadarkoli doslej, številni pa so prav v tem času sploh prvič opravili nakup prek spleta. Nakupovalne navade so se v rekordno kratkem času spremenile. "Kupci bodo v prihodnje nakupe v fizičnih trgovinah zagotovo vse pogosteje dopolnjevali z nakupi prek spleta. A kot smo videli v zadnjih mesecih, je eden od najpomembnejših izzivov spletne prodaje hitra dostava. Zaradi tega smo v Big Bang okrepili lastno dostavo za večje naprave kot so televizorji in bela tehnika, ki deluje vse dni v tednu, saj bi bilo drugače preprosto nemogoče naročene izdelke dostaviti vsem kupcem. Z novo storitvijo pa v sodelovanju z družbo Avant2Go kot prvi slovenski trgovec z zabavno elektroniko omogočamo tudi hitro dostavo v roku treh ur - ekološko, z električnimi vozili. Zaenkrat je hitra dostava več kot 10.000 artiklov na spletni strani bigbang.si na voljo kupcem v Ljubljani," je povedal glavni izvršni direktor Big Bang Uroš Mesojedec.

Big Bang je v skupini Adventura Investments nosilec strateškega stebra maloprodaja. Začetki družbe segajo v leto 1991, blagovna znamka Big Bang pa je bila rojena dve leti kasneje, ko se je odprla prva trgovina v Ljubljani. Trenutno ima Big Bang v Sloveniji 19 trgovin in okoli 30.000 kvadratnih metrov površin, njegova spletna trgovina pa je ena izmed najbolj obiskanih prodajnih spletnih strani v Sloveniji. Big Bang je tudi poslovni partner številnih svetovnih tehnoloških velikanov. Med drugim je distributer za mobilne telefone in druge naprave proizvajalca Huawei, prodorno znamko gospodinjskih aparatov Beko ter za znamke JBL, Harman Kardon in Yamaha.