O-STA

AMC napoveduje peto sezono serije Better Call Saul

Premiera nove sezone bo v četrtek, 4. junija, ob 22. uri, nato pa vsak četrtek sledi novo nadaljevanje.

Ko na sceno stopi Saul Goodman

V desetih epizodah pete sezone serije Better Call Saul, bomo lahko spremljali, kako se je Jimmy Mcgill, nebogljeni in nerodni odvetnik, spremenil v brezkompromisnega Saula Goodmana, zagovornika kriminalcev. Ta odločitev povzroči nenadzorovan val sprememb v njegovi okolici. Že v prvi epizodi, ko Jimmy prevzame Saulov nenavadni pristop do strank, je jasno, da bo njegov odnos s Kim postavljen na preizkušnjo. Kako bo prenesla vse, kar predstavlja Saul Goodman, ki povrh vsega uporablja skrajno neobičajne pravniške metode?

Serija, ki navdušuje tudi kritike

Serija, v kateri blestijo Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Jonathan Banks, Michael Mando, Giancarlo Esposito, Patrick Fabian in Tony Dalton, je prejela že lepo število nagrad. Poleg nagrade Peabody leta 2018, je za prve štiri sezone prejela tudi 32 nominacij za nagrado emmy, tri nominacije za zlati globus, dve nagradi Ceha ameriških scenaristov (Writers Guild Awards), tri nagrade Critics' Choice Awards, dve nagradi Television Critics Association Awards in tri AFI Awards za "TV program leta", in še mnoge druge Guild nominacije.

Glavni producenti serije so Peter Gould, Vince Gilligan, Mark Johnson, Melissa Bernstein in Thomas Schnauz.

O AMC

Televizijska hiša AMC se lahko pohvali z enim najbolj priljubljenih programov v sodobni televizijski produkciji. Ljubezen do televizijskega ustvarjanja in pripovedovanja neverjetnih zgodb je vodila do ustanovitve produkcijske hiše, ki predvaja priznane filme in lastno produkcijo serij.
AMC je ustvarila nekaj največkrat nagrajenih serij prejšnjega desetletja, kot sta "Mad Men" in "Breaking Bad". Svoj sloves je še dodatno utrdila z osvojenimi 45 Primetime Emmy nagradami in več kot 290 nominacijami za to nagrado. Prav tako je AMC prva kabelska televizijska mreža, ki je prejela emmy za najboljšo serijo. To ji je uspelo leta 2008 za serijo Mad Men. Trenuten nabor serij na kanalu AMC vključuje prejemnico zlatega globusa, serijo Better Call Saul, poleg nje pa še serijo Fear The Walking Dead, serijo NOS4A2 in serijo The Terror.