O-STA

Umetna inteligenca v optimizaciji planiranja transportov

Rešitev MSP Logistika je TMS (Transport Management System) sistem za digitalizacijo poslovanja v transportu od sprejema naročil in planiranja do izvedbe in obračuna.

Prenovljeni modul planiranja transportov ponuja uporabo elementov umetne inteligence (AI) pri optimizaciji transportnih poti in tako zmanjšuje število kilometrov na enoto prepeljanega tovora.

Kako poteka optimizacija?

Podjetja z uporabo umetne inteligence (AI) pri optimizaciji dosegajo tudi več kot 20 % prihrankov, čas priprave plana za floto 100 vozil s po 20 dostavnimi mesti pa traja le nekaj minut. Med postopkom priprave plana sistem upošteva podatke o:

- lokacijah (nakladne in razkladne točke),

- cestninah,

- nosilnosti,

- hitrostnih omejitvah za različne vrste vozil,

- omejitvah dostopa (cestne zapore),

- omejitvah osne obremenitve,

- tipih vozil,

- tovorkih (količina, teža, volumen, ADR),

- časovnih oknih,

- voznikih (usposobljenost),

- kapaciteti vozil.

Z MSP Logistiko do digitalizacije celotnega procesa izvajanja logističnih opravil v transportnem podjetju

MSP Logistika je uporabniku prijazno okolje, ki z uporabo AI prvin transportnim podjetjem pomaga izboljšati konkurenčni položaj na trgu skozi celoten proces izvajanja dejavnosti.

· Integracija s široko paleto informacijskih rešitev (pri prevozniku in pri naročnikih)

· EPOD (elektronska dobavnica)

· Obračuni storitev

· Cross docking

· Forwarding

· Naklad kamiona na kamion

· AI podprto planiranje transportov

· Digitalizirano delo voznika (plan poti, navigacija, elektronska dokumentacija in CMR, EPOD, zajem fotografij in podpisa, fiskalna blagajna, skeniranje črtne kode, komisioniranje, embalaža, reklamacije, pregled vozila, komunikacija s centralo)

· Samodejno spremljanje izvajanja transportov in alarmiranje

· Pregled zasedenosti in izkoriščenosti virov (voznik, vozilo)

· Zgodovina opravil

Ponujena je možnost postopnega ali obročnega financiranja vpeljave MSP Logistike. Na ta način podjetje investicijo takoj kompenzira z doseženimi prihranki.

Zakaj izbrati rešitev podjetja i-Rose

Strokovna in izkušena ekipa ponuja nabor najboljših praks in skupaj s strankami premaguje izzive digitalizacije poslovanja. Izvedeni projekti z različnih industrijskih področij, tudi logistike, jim dajejo verodostojnost in bogato referenčno listo tako v Sloveniji kot tujini.