O-STA

Obiščite neprecenljive lepote. S kom? Z Europarkom.

Letošnje poletje je pravi čas za raziskovanje skritih kotičkov Slovenije. Peš, s kolesom, na motorju - ali pa kar na legendarnem italijanskem skuterju, vespi. Na tak način se je raziskovanja naše domovine lotil mariborski fotograf Bojan Mihalič, ki želi odkriti vse bisere, ki jih skriva deželica na sončni strani Alp. Z eno roko na krmilu vespe v drugi pa s fotografskim aparatom, bo lovil zanimive utrinke. Izbor njegovih fotografij bo od sredine julija razstavljen v Europarku Maribor.

Čez planke in doline

Svoje popotovanje je Bojan Mihalič začel v Prekmurju. V načrtu poti je predvidenih kar 1478 km poti, je pa Mihalič ob tem dodal: "Gotovo bom v resnici naredil veliko več kilometrov. Iz preteklih izkušenj vem, da ne bom vedno takoj izbral prave poti, zato se bo teh kilometrov kar nabralo. Nekako pričakujem, da bom prevozil blizu 2000 km. Po Prekmurju se bom odpravil na Koroško, sledi Gorenjska, nato Posočje in ostala Primorska vse do Notranjske, za konec pa se bom odpeljal še na Dolenjsko. Prepričan sem, da bo to res ena prava dogodivščina in upam, da bom v svoj objektiv ujel čim več posebnih trenutkov na čudovitih lokacijah po Sloveniji."

Počitniški duh v Europarku Maribor

Na Europarkovem Facebook in Instagram profilu bodo sledilci lahko vsakodnevno spremljali fotografove prigode in vtise. Po njegovi vrnitvi v Maribor v največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije pripravljajo fotografsko razstavo, ki bo na ogled vse od druge polovice julija do konca septembra. Ob obisku Europarka bodo tako obiskovalci celo poletje spoznavali lepote Slovenije in se prepričali, da naša država skriva osupljive kotičke za nepozabna doživetja. Povsod je lepo, najlepše je v Europarku.