O-STA

Vzhajajoče sonce

Najlepša pesem najnovejšega albuma

https://www.youtube.com/watch?v=77ZzewAwwLk

Orleki predstavljajo novo pesem Vzhajajoče sonce. Čudovita skladba s čutnim besedilom, "...Še en lep svetel dan, ki nosil bo smeha in solza in za sabo bo pustil le spomin...", poslušalca ne pusti ravnodušnega, prav nasprotno - Za mnoge je Vzhajajoče sonce najlepša pesem z najnovejšega albuma Živel rokenrol, ki je izšel lansko leto ob 30. letnici skupine. Pesem izžareva toplino in energijo sonca, vir naše energije ter željo po novih spoznanjih, dogodivščinah prihajajočega dne.


Skupina Orlek ima svoj pristan v Zagorju ob Savi, v srcu rudarskih revirjev, v osrčju Slovenije. Ime so si nadeli po hribu na samem obrobju Zagorja. Njihova glasba je izvirna mešanica rock'n'rolla, nekakšen "folk punk polka rock". Pestra instrumentalna zasedba, ki poleg tradicionalne rockovske postave obsega še pihalno sekcijo in harmoniko, pa jih uvršča v etno folk glasbo. So zelo komunikativni in hitro vzpostavijo kontakt ter navdušijo občinstvo iz različnih kulturnih okolij.

Skupina je 30. letnico delovanja pospremila z izidom CD-ja Živel rokenrol, na katerem je 11 novih skladb. Zaznamuje ga prvinska energija, po kateri je skupina tudi zaslovela pred leti. Čuti se vpliv mlajših avtorjev, ki so prevzeli večji del odgovornosti pri pisanju glasbe in besedil. Kljub svežini, spremembi zvoka, energije, je po mnenju poslušalcev album zelo značilen za skupino Orlek. Čutiti je pravi preporod.

________________________________________________________________________________________

GIG INT d.o.o., Ulica 25. maja 72, 5000 Nova Gorica, SI23723491, TRR: SI56 0475 0000 2162 666

Podatki o skladbi:

Glasba: Jure Tori

Besedilo: Kristijan Adamlje

Aranžma in izvedba: Orlek

Foto: Luka Rifelj

MP3 & WAV: https://we.tl/t-PK22bfnGfP

Podatki o skupini:

Web: http://www.orlek.com/

Fb: https://www.facebook.com/skupinaorlek/

Ig: https://www.instagram.com/orlek.band/

YT: https://www.youtube.com/channel/UCfjY_3vHXzNjt6LG_iszz5Q