O-STA

Razširjena ponudba na Europarkovi ekološki tržnici

Obiskovalci največjega štajerskega nakupovalnega središča že od 20. maja dalje z veseljem obiskujejo Europarkovo ekološko tržnico, na kateri se vsako sredo med 14. in 19. uro zberejo slovenski ponudniki lokalnih, ekološko pridelanih izdelkov. Obiskovalcem je na voljo pestra ponudba kakovostnih olj, sezonskega sadja, sveže in vložene zelenjave ter mesnih in pekovskih izdelkov. Poleg prehrambnih izdelkov lahko izbirajo tudi med raznovrstno naravno negovalno kozmetiko. To pa še ni vse, enkrat mesečno se namreč obiskovalcem na razširjeni tržnici predstavijo tudi drugi ponudniki ekoloških izdelkov, ki sicer ob sredah niso prisotni v Europarku. Prva takšna razširjena Europarkova tržnica, na kateri bodo lahko obiskovalci izbirali med raznovrstnimi izdelki številnih novih ponudnikov, bo že to sredo, 29. julija.

Od ekoloških vin do naravnih pigmentov za barvanje in nego las

Že tako pestra in raznolika ponudba ekoloških izdelkov bo to sredo še večja. Obiskovalci bodo imeli na izbiro še več sadja, zelenjave, različnih olj, semen, jajc, mesnih in mlečnih izdelkov, različnih vrst kruha in testenin ter drugih mlevskih izdelkov. Tudi ponudba naravne kozmetike bo razširjena, saj bodo na voljo različni ekološki pigmenti za barvanje in nego las ter ekološki naravni šamponi, balzami ter olja za lase. Razširjene ponudbe se bodo razveselili tudi vsi ljubitelji ovčje volne, ki bodo lahko izbirali med ekološkimi izdelki, kot so volnena posteljnina, filc za vrtnarjenje, preja ... Za boljše spanje in udobnejši počitek tako obiskovalcev kot njihovih domačih ljubljenčkov bodo na voljo blazine in vzglavniki, polnjeni z ajdo in piro. Za piko na i pa bodo lahko obiskovalci poskusili še bio vina in druge domače dobrote.

Vsako sredo bo obiskovalcem na tržnici družbo delala tudi gospa Metka Ternjak Gomboc, obraz Europarkove ekološke tržnice, ki se že vrsto let ukvarja z ekološkim vrtnarjenjem, zdravo prehrano in naravno kozmetiko. Gospa Metka, ki bo obiskovalcem delila tudi nasvete o zdravi prehrani, meni, da je zelo pomembno, da lahko kupci spoznajo ljudi, ki zanje pridelujejo hrano ali izdelujejo izdelke. In ravno to omogoča Europarkova ekološka tržnica, na kateri bodo obiskovalcem predstavili tudi nove sezonske recepte, postopke pridelave različnih izdelkov in še mnogo več.