O-STA

Turistični produkt Velenje Underground v boju za še eno prestižno nagrado

Velenje, 24. avgust 2020 - Turistični produkt Velenje Underground, ki združuje snovno in nesnovno tehnično ter kulturno dediščino Šaleške doline in jo povezuje z vrhunsko lokalno kulinariko, je bil izbran za finalista prestižne nagrade Conventa Best Event Award 2020. Priznanja in kandidature za različne nagrade potrjujejo poslanstvo Zavoda za turizem za pripravo inovativnih turističnih produktov za zahtevne obiskovalce, ki iščejo raznolika in aktivna doživetja v zeleni in butični destinaciji.

Velenje Underground je inovativen turistični produkt, v katerem so združili energije Muzej premogovništva Slovenije, Gorenje Gostinstvo in Zavod za turizem Šaleške doline. Edinstveno kulinarično podzemno doživetje uresničuje obljube zelene butične Slovenije za 5-zvezdična doživetja. Obiskovalci se spustijo z najstarejšim dvigalom v Sloveniji v Muzej premogovništva Slovenije. V najgloblji slovenski jedilnici izkusijo knapovsko okolje in vrhunske jedi ekipe iz Vile Herberstein.

Zgodba je že bila deležna butičnega certifikata Slovenia Unique experience, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Projekt je bil deležen širše promocijske pohvale tudi v Ameriki in Kanadi. Velenje Underground je prejemnik letošnje nagrade Big See Tourism Award 2020, trenutno je polfinalist za nagrado Sejalec 2020 Slovenske turistične organizacije in sedaj še finalist za Conventa Best Event Award 2020.

Pripenjamo fotografijo.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Aleksandra FORŠTNER, univ. dipl. politolog
Kabinet župana

T: 03 8961 736
......................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si

Mestna občina Velenje podatke obdeluje in varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007) in Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba). Posredovani dokument je namenjen izključno prejemniku ali osebi, odgovorni za prenos tega sporočila prejemniku, ter osebam, ki so upravičene poznati v dokumentu vsebovane podatke na podlagi svojih pristojnosti. Posredovani dokument je dovoljeno uporabljati le za med pošiljateljem in prejemnikom dogovorjeni namen. Drugačno posredovanje, razmnoževanje oziroma uporaba dokumenta niso dovoljeni. Dokument so vsi podatki v kakršnikoli obliki, ki jih vsebuje to elektronsko sporočilo. Če ste prejeli to sporočilo zaradi napake v naslovu ali pri prenosu sporočila, prosimo, da o tem obvestite pošiljatelja elektronskega sporočila.