O-STA

Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije

V ponedeljek in torek, 14. in 15. septembra 2020, bo pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru, Koroška cesta 160, 2000 Maribor, potekalo že 54. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije.

Zagovori raziskovalnih nalog bodo potekali ločeno po področjih ter ločeno za osnovnošolce in srednješolce (v živo v predavalnicah). Osnovnošolci bodo oba dneva z zagovori pričeli ob 9.30 uri in opravili zagovore ter ocenitev in podelitev. Srednješolci pa bodo oba dneva z zagovori pričeli ob 13.30 uri.

Med 12.15 in 13.00 uro bomo za udeležence srečanja - učence, dijake in mentorje, v avli fakultete izvedli dan odprtih vrat z zavodom Znanost na cesti. Udeleženci srečanja se bodo lahko udeležili interaktivne delavnice z naslovom "My name is Bond. James Bond", oziroma kako se predstaviti v dveh minutah, da si te ljudje zapomnijo. Delavnica je primerna za vsa starostna obdobja, tudi mentorje, pridobljena veščina pa bo vsem vedno prišla prav.

PONEDELJEK 14. 9. 2020

TOREK 15. 9. 2020

aplikativni inovacijski predlogi in projekti

biologija

arhitektura, gradbeništvo ali promet

druga področja

astronomija ali fizika

zgodovina ali umetnostna zgodovina

ekologija z varstvom okolja

elektrotehnika, elektronika in robotika

ekonomija ali turizem

filozofija ali sociologija

etnologija

interdisciplinarna področja

geografija ali geologija

matematika ali logika

kemija ali kemijska tehnologija

psihologija ali pedagogika

tehnika ali tehnologija (tekstil, lesarstvo, strojništvo idr.)

računalništvo ali telekomunikacije

slovenski jezik ali književnost

Vabimo vas, da se udeležite Srečanja mladih raziskovalcev Slovenije ter se z mladimi raziskovalci in njihovimi mentorji tudi pogovorite.

Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo!Zveza za tehnično kulturo Slovenije

≠≠≠

O Zvezi za tehnično kulturo Slovenije
Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je nevladna in neprofitna organizacija z več kot 70-letno tradicijo dela z otroki in mladino na področju znanosti, naravoslovja in tehnike. Zveza je imela pomembno pionirsko vlogo pri uvajanju sodobne računalniške informatike v različne segmente slovenske družbe. Deluje na različnih področjih tehnike, kot so elektronika, robotika, konstruktorstvo in tehnologije obdelave materialov, ter na področju kemije, biologije, modelarstva in kmetijstva. Prizadeva si za dvig priljubljenosti znanosti in tehnike med otroki in mladimi ter za spodbujanje in razvijanje njihove ustvarjalnosti, inovativnosti in raziskovalnega duha.

Program ZOTKS sofinancirajo Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Urad Republike Slovenije za mladino in drugi. Več informacij o organizaciji se nahaja na www.zotks.si.

Dodatne informacije
Darja Kozar Balek, Zveza za tehnično kulturo Slovenije
darja@zotks.si, 030/323 252

Aljoša Seljak, Zveza za tehnično kulturo Slovenije
aljosa.seljak@zotks.si, 031/660 378

Odjava
ZOTKS
Zaloška cesta 65
1000 Ljubljana
Slovenija