O-STA

Več kot 150.000 knjig za prvošolce

HOFER v sodelovanju z Društvom Bralna značka Slovenije - ZPMS že 6. zaporedno leto s knjigo obdaril vse prvošolce

Lukovica, 18. september 2020: Včerajšnji dan zlatih knjig in začetek letošnje bralne značke je tudi tokrat zaznamovala podelitev izbrane slikanice vsem slovenskim prvošolcem, ki ga je podprlo podjetje HOFER v sodelovanju z Društvom Bralna značka Slovenije - ZPMS. Letos so razdelili kar 25.500 slikanic Smejalnik in cvililna zavora, pisatelja Slavka Pregla in ilustratorja Kostje Gatnika. V šestih letih je trgovec, z namenom spodbujanja bralne kulture v okviru projekta Radi beremo, slovenskim prvošolcem podaril že več kot 150.000 knjig.

Branje je znanje

17.septembra obeležujemo praznik branja, dan zlatih knjig. Na ta dan se je rodil slovenski pisatelj France Bevk, ki je dejal, da je "dobra knjiga zlata knjiga". Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS je bralni praznik tudi letos obeležilo s posebnimi dogodki na šestih izbranih slovenskih šolah. Na Osnovni šoli Mirna je slikanice otrokom predal pisatelj Slavko Pregl.

Slavko Pregl, avtor letošnje slikanice in podpredsednik Društva Bralna značka Slovenije - ZPMS: "Napisal sem nekaj več kot 40 knjig; pišem predvsem kratko prozo in zgodbe za otroke od 9. do 99. leta starosti. Če zalotim kakšnega mlajšega bralca, mu na licu mesta na hitro dam dovoljenje, da bere naprej, starejšim ga svečano napišem."

Razdelili kar 25.500 izvodov slikanice Smejalnik in cvililna zavora

Letošnji prvošolci so kot bralno spodbudo ob začetku letošnje bralne značke prejeli slikanico Smejalnik in cvililna zavora pisatelja Slavka Pregla in ilustratorja Kostje Gatnika. Skupaj z letošnjo slikanico je tako podjetje HOFER v šestih letih projekta Radi beremo v sodelovanju z Bralno značko slovenskim prvošolcem podarilo že več kot 150.000 knjig.

O knjigi Smejalnik in Cvililna zavora

Bratec in sestrica sta slabe volje, pritožujeta se nad šolskimi in drugimi obveznostmi, tudi domača hrana jima ne diši preveč. Še dobro, da je njun očka strokovnjak za "smejalnike" in "cvililne zavore". Slikanica, ki je prvič izšla leta 1984 pri Založbi Mladinska knjiga, navihano govori o odnosih v družini in nam ponuja simpatične in ljubeznive predloge za preganjanje slabe volje ...

Tudi letos podprli Nacionalni mesec skupnega branja

Pri HOFERju se v okviru projekta Radi beremo, ki je del njihove lastne iniciative Danes za jutri, zavedajo pomembnosti spodbujanja bralne kulture. Letos so tako ponovno podpornik Nacionalnega meseca skupnega branja, ki poteka od 8. septembra (mednarodni dan pismenosti) do 11. oktobra 2020 (zaključek Tedna otroka).

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi

Telefon: 01/ 83 46 956

E-mail: mediji@hofer.si

O HOFERju

Podjetje HOFER je v Sloveniji prisotno od leta 2005 in šteje že več kot 1900 zaposlenih ter 87 trgovin. S tem se uvršča med večja slovenska trgovska podjetja, katerega večina ponudbe predstavljajo živila. V rednem sortimentu kupcem ponuja že preko 3000 vrst izdelkov. Sledi svojemu vodilu kupcem zmeraj ponujati "najvišjo kakovost po najnižji ceni", kar dosega z optimizacijo in trajnostno usmerjenostjo na vseh področjih.

Kot del skupine ALDI Süd (Aldi jug) v skupini HOFER delujejo tudi HOFER Österreich (Avstrija), ALDI Suisse (Švica) in ALDI Magyarország (Madžarska) ter ALDI Italia (Italija).

Zgodovina skupine ALDI Süd sega v leto 1913, ko je družina Albrecht v Essnu odprla trgovino z živili. Sprva zgolj domiselna podjetniška ideja je sčasoma dozorela v uspešen diskontni koncept. Zanj je značilna jasno začrtana ponudba lastnih blagovnih znamk, brezkompromisna filozofija kakovosti ter optimizacija procesov na vseh nivojih v podjetju. V središču podjetja ostajajo ljudje: zaposleni, kupci, dobavitelji in drugi partnerji ter odgovornost do njih. S tem podjetje upravičuje svoj slogan "Več kot fer. HOFER.".

Kupci v HOFERjevih poslovalnicah v Sloveniji mesečno opravijo že skoraj 3 milijone nakupov.