O-STA

Podžupan s predstavniki medijev in krajani na gradbišču ob jezeru

Včeraj popoldne je podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje Peter Dermol na gradbišču prireditvenega odra in prostora gostil predstavnike medijev. Na ogled gradbišča smo povabili tudi zainteresirane občane krajevnih skupnosti Stara vas in Pesje. Projekt, ki v teh dneh počasi že dobiva končno podobo, bo predvidoma zaključen decembra 2020. Udeleženci ogleda so bili nad videnim in nad možnostmi, ki jih bo nudil nov objekt, navdušeni.

Z izgradnjo sodobnega prireditvenega prostora in odra bomo trajnostno sanirali degradirano območje v izmeri več kot 46 tisoč m² s povrnitvijo družbene, okoljske in ekonomske vrednosti. Nov prostor bo oblikovan kot atraktivno območje za izvedbo različnih sprejemov, srečanj, delavnic, predstavitev, dogodkov ipd. Omogočal bo kvalitetno preživljanje prostega časa za obiskovalce (rolanje, kolesarjenje, druženje na zelenicah ipd.), organizacijo različnih prireditev, družabnih dogodkov, sejmov, izobraževanj, kulturnih in festivalskih dogodkov. Projekt revitalizacije prostora ob Velenjskem jezeru je idejno zasnoval arhitekt Rok Poles.

Vrednost projekta CTN Prireditveni oder in prostor je 9.059.051,55 evra. Projekt sofinancirajo: 3.057.813,55 evra Mestna občina Velenje, 4.800.990,40 evra Evropska unija in 1.200.247,60 evra iz državnega proračuna.