O-STA

Škisov zajtrk 2020: "Ne, resno. Jej zajtrk!"

Novo mesto, 30. 9. 2020 - Tudi letos na Zvezi ŠKIS pripravljamo projekt Škisov zajtrk, ki temelji tako na ozaveščanju o pomembnosti redne in zdrave prehrane, predvsem zajtrka, kot tudi o zdravem življenju nasploh. Potekal bo v torek, 6. 10. 2020, v Ljubljani.

Na Zvezi ŠKIS se zavedamo, kako pomemben je zdrav način življenja, ki vsebuje dobro mero gibanja, zadostno količino spanca, zdravo prehrano - katere del pa je tudi zajtrk. Pomembno je, da najdemo čas za obroke in jih ne izpuščamo.

V študentskih letih se pogosto zjutraj mudi na predavanja ali še slabše, na obvezne vaje, zato pa pogosto zmanjka časa za jutranji obrok, saj je deset minut spanca v zgodnjih jutranjih urah vredno več, kot zajtrk. Da pa bi se izognili takim scenarijem, vsakoletno spodbujamo študente in vse mlade, da zajtrku posvetijo svoj čas in si ga privoščijo vsak dan. Zajtrk nam omogoči, da svoj dan začnemo polni energije in smo pripravljeni na nove izzive.

Škisov zajtrk je enodnevni projekt, ki ga pripravljamo že vrsto let. Z njim želimo študentom olajšati prvi obrok v dnevu, kar pa storimo tako, da jim ga ponudimo kar na poti na faks. Škisov zajtrk bo potekal v torek, 6. 10. 2020, v Ljubljani na Foersterjevem vrtu. Po svoj paket z zajtrkom lahko preidete od 9. do 12. ure.

Pri projektu pa nas podpirajo: Argeta in Ljubljanske mlekarne, ki so prispevali sestavine za zajtrk ter Alfa Gym, ki v sklopu zajtrka podpira zdrav način življenja, h kateremu prispeva tudi redno gibanje, s tem pa poskrbimo za zdrav duh v zdravem telesu, kot pravi pregovor.

Z brezplačnim zdravim zajtrkom želimo ozavestiti čim širšo publiko, kako pomembno je vsakodnevno zajtrkovanje, saj nam prav to lahko pomaga pri bolj zdravem in bolj uravnoteženem načinu življenja.

Zaradi trenutne situacije s koronavirusom bo zajtrk potekal nekoliko drugače, kot prejšnja leta. Delili bomo "lunch pakete" s pakirano hrano, kljub temu pa bomo poskrbeli za različne okuse; obroki bodo prilagojeni tako za vegetarijance kot tudi za vegane.

Klara Šušteršič

Predstavnica za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS

e-mail: klara.sustersic@skis-zveza.si

tel.št.: 040 265 373