O-STA

Naredite "Iz starega novo"

Nagradni natečaj recikliranja starih oblačil se je pričel: Trajal bo do 10. decembra 2020

Ljubljana, oktober 2020 - V Maryna's Quilt Studio & More vas v sodelovanju z vrhunsko znamko švicarskih šivalnih strojev Bernina vabijo k nagradnemu natečaju "Iz starega novo". Nagradni natečaj bo trajal do četrtka, 10. decembra 2020. Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad bo v četrtek, 17. decembra 2020.

V obeh podjetjih, Maryna's Studio in Bernina, sledijo smernicam trajnostnega ravnanja in skrbijo za naš planet, zato želijo z natečajem spodbuditi čim več sodelujočih in tudi privržencev recikliranja, da ponovna uporaba postane zanje nekaj vsakdanjega. Na ta način bo skrb za naš planet učinkovitejša, hkrati pa imajo ustvarjalci povsem prosto pot pri svoji kreativnosti in domišljiji oblikovanja.

Ljudje doma hranijo oblačila, ki jih niso oblekli že vrsto let. Medtem jih je povozil čas, trendi so se spremenili, material pa je lahko še vedno nepoškodovan, uporaben in lepih barv. Nekateri so na oblačilo čustveno vezani, jim je drag spomin in pri srcu, zato bi ga z veseljem nosili. Le predelati bi ga bilo potrebno, ga oživiti in ponovno vrniti v uporabo.

Zato brez oklevanja in kar pogumno v akcijo. Organizatorji bodo udeležencem pomagali na poti med zvezde, lahko bodo zasijali kot zarja ali postali ženska - vzornica. Pri ocenjevanju kreacij bo komisija iskala ustvarjalnost, izvirnost, pa tudi natančnost, brezhibnost izvedbe ter sodobne modne trende.

Najboljše čakajo nagrade izjemno vabljivih vrednosti in uporabnosti:

🏆? 1. mesto: Vrhunski šivalni stroj bernette Sew&Go 8.

🏆? 2. mesto: Nabor sukancev Madeira Rayon, 18 barv v navitkih po 1000 m.

🏆? 3. mesto: Nabor sukancev Madeira Glamour, 18 barv v navitkih po 200 m.

V komisiji so Maryna Bilash Puljić, lastnica studia Maryna's Quilt Studio & more, Elizabeta Zubčić, inženirka oblikovanja oblačil, stilistka in kostumografka, Karmen Marinko, poklicna šivilja in Marta Krpič, urednica revije Ženska/Naša žena.

Pravila natečaja so dostopna na https://www.marynastudio.com/n99/naredite-iz-starega-novo

Promocijski videi za spodbudo so na ogled https://www.youtube.com/watch?v=qXe8ZNoy1iM

in https://www.youtube.com/watch?v=Uh9tqCtUv34

Maryna Quilt Studio & More in Bernina si želijo čim večje udeležbe, udeležencem in udeleženkam pa veliko kreativnega navdiha in ustvarjalnega užitka!

Še več informacij pa lahko dobite na www.marynastudio.com ali če jim pišete na info@marynastudio.com