O-STA

Fructal prvi v Sloveniji predstavlja izdelke v embalaži rastlinskega izvora

Ajdovščina, 29. oktober 2020 - Fructal prvi v Sloveniji uvaja izdelke v embalaži rastlinskega izvora. - Gre za embalažo, ki je proizvedena z uporabo plastike pridobljene iz sladkornega trsa, ki je reciklabilen in naraven material. - Tudi pokrovčki so iz polimerov rastlinskega izvora. - V teh dneh prihajajo na trg v embalaži rastlinskega izvora prenovljeni, organski izdelki Fructala. - Postopoma bodo v embalaži rastlinskega izvora vsi Fructalovi izdelki v Tetrapack® pakiranjih Tetra Prisma® Aseptic 1000 Square in Tetra Brik® Aseptic Edge 200 ml. - S prehodom na embalažo rastlinskega izvora Fructal uresničuje svoje poslanstvo, ki narekuje odgovorno poslovanje do okolja in družbe.

V Fructalu so poleti napovedali prehod na embalažo rastlinskega izvora (t.i. "plant-based" pakiranje) z namenom še dodatnega zmanjšanja vpliva na okolje. Tetra Pakova® embalaža rastlinskega izvora je namreč narejena iz sladkornega trsa, s kar 84% materialov rastlinskega izvora pri Tetra Prisma® Aseptic 1 liter pakiranju in z 78% pri Tetra Brik® Aseptic Edge 200 ml pakiranju. Tudi novi pokrovčki te embalaže so narejeni iz polimerov rastlinskega izvora.

Najprej v embalaži rastlinskega izvora v teh dneh prihajajo na police Fructalovi organski izdelki - Fructal Natura Organic 100% sokovi, ki so pripravljeni iz BIO ali ORGANSKIH surovin. ORGANSKE oz. BIO surovine so tiste, kjer celotna veriga, t.j. od nabave do proizvodnje, poteka v skladu z BIO standardi in je strogo nadzorovana. Potrošnik lahko prepozna tovrstne proizvode po zelenem SI-EKO ZNAKU.

Linijo Fructal Natura Organic sestavljata dva atraktivna 100% sokova: bio sadni sok iz jabolk, granatnih jabolk, črnega ribeza in grozdja ter bio sadno-zelenjavni sok iz jabolk, breskev in korenčka z dodanim vitaminom C. Sokova nimata dodanega sladkorja, vsebujeta le sladkorje, ki so naravno prisotni v sadju in zelenjavi, na izbiro pa sta v Tetra Prisma® Aseptic 1l pakiranju in v priročnem porcijskem Tetra Brik® Aseptic Edge 200 ml pakiranju.

Kot se za organsko linijo izdelkov spodobi, so Fructal Natura Organic proizvodi pakirani v novo embalažo rastlinskega izvora (t.i. "plant-based" pakiranje) s katero v Fructalu zmanjšujejo emisije CO2 za dodatnih 18%, embalaža pa je v celoti (100%) reciklabilna.

Potrošniki bodo embalažo rastlinskega izvora spoznali tudi po posebnem vijoličnem znaku.

Pri tem je pomembno opozoriti, da je potrebno to embalažo odvreči v zabojnike namenjene plastični embalaži, da se lahko izvede njeno recikliranje (in ne v bio odpadke, kot bi lahko zmotno menili zaradi rastlinske zasnove embalaže). Shema prikazuje proces recikliranja embalaže rastlinskega izvora.