O-STA

NuScale Power je naznanil dodatni 25% dvig v proizvodnji energije modula NuScale Power Module™ ter dodatne rešitve za elektrarne

Glede na nove analize je modul NuScale Power Module™ sposoben povečati svojo električno proizvodnjo na 77 MWe

PORTLAND, Ore.--(BUSINESS WIRE)-- NuScale Power je danes sporočil, da je podjetje analiziralo in sklenilo, da lahko modul NuScale Power Module™ (NPM) proizvede dodatnih 25% več energije na posamičen modul s pomočjo dodatnih prizadevanj vrednostnega inženiringa ter z uporabo naprednega testiranja in modelnih orodij, kar pomeni 77 MWe na modul (bruto) in približno 924 MWe za vodilno elektrarno z 12 moduli. NuScale predstavlja tudi možne rešitve za manjše elektrarne, ki zajemajo štiri module (okoli 308 MWe) ali šest modulov (okoli 462 MWe).

"Ne da bi vplivali na neprimerljivo varnost našega modela, so naši inženirji znova dokazali, da je tehnologija NuScale prvorazredna in lahko omogoča občutne prihranke stroškov ter prilagajanje potrebam na ravni, ki je še nismo zaznali na trgu jedrske energije," je dejal predsednik in glavni izvršni direktor NuScale Power John Hopkins. "S tem napredkom NuScale še naprej izkazuje, da je globalni vodja v tekmi za komercializacijo majhnih modularnih reaktorjev."

Povečati zmogljivosti proizvodnje energije elektrarne NuScale z majhnim modularnim reaktorjem (SMR) z 12 moduli za dodatnih 25% zmanjša stroške kapitala objekta glede na kilovat s pričakovanih 3600 ameriških dolarjev na približno 2850 ameriških dolarjev. Poleg tega se bo nadgradljiva 12-modulna elektrarna sedaj približala velikosti, ki jo bo naredila resnično konkurenčno na trgu jedrskih objektov v velikosti gigavatov. Zmogljivost proizvodnje se bo povečala, ne da bi se občutno spremenila tehnologija NPM. Rešitve za manjše elektrarne bodo strankam podjetja NuScale omogočile več možnosti glede na velikost, proizvodnjo energije, operativno fleksibilnost in stroške. Rešitve bodo vsebovale tudi manjši in inovativen odtis, ki bo temeljil na poenostavitvi gradnje, zmanjšanemu obsegu gradnje (urnik) in nižjih stroških. Ta nova rešitev omogoča NuScale, da lahko zadovoljuje širši nabor potreb strank v različnih sektorjih, vključno z energijo za manjša omrežja, kot so otoške države, oddaljene skupnosti, ločene od omrežja, industrijske in vladne objekte ter zamenjavami za premogovno energijo, ki potrebujejo manj energije in pomagajo strankam, da lahko dosežejo standarde za čisti zrak.

Regulativni postopek povišanja maksimalne ravni zmogljivosti reaktorja, na kateri jedrska elektrarna še lahko deluje, se opredeljuje kot povečanje zmogljivosti. To povečanje bo strokovno ocenila ameriška komisija za nuklearno varnost (NRC) v sklopu vloge za certificiranje standardne zasnove (SDA) podjetja NuScale, ki jo podjetje namerava vložiti leta 2022. Prvotni novi produkti podjetja bodo rešitve za elektrarne s štirimi ali šestimi moduli, vendar pa so možne tudi druge konfiguracije. Te rešitve za manjše elektrarne so ekonomsko konkurenčne ter temeljijo na in izkoriščajo tehnologijo NPM, ki je vodilna v industriji, ter varnostno analizo, ki je že bila odobrena s strani komisije NRC. Enako kot vodilna elektrarna podjetja NuScale bodo te manjše konfiguracije še vedno ustvarjale nadgradljive rešitve za elektrarne, ki se bodo ponašale z značilnostmi, zmogljivostjo in dosežki, neprimerljivimi z drugimi SMRji.

NuScale bo lahko prvi modul dostavil stranki leta 2027.

​O NuScale Power

NuScale Power je razvil novo modularno jedrsko elektrarno z lahko-vodnim reaktorjem za energijsko oskrbo za proizvodnjo električne energije, daljinsko ogrevanje, razsoljevanje in druge postopke za toplotno obdelavo. Ta revolucionarna zasnova majhnega modularnega reaktorja (SMR) vključuje popolnoma tovarniško izdelan modul NuScale Power Module™, ki lahko proizvede 77 MW električne energije z uporabo varnejše, manjše in razširljive različice reaktorske tehnologije pod pritiskom. Prilagodljiva zasnova NuScale - elektrarna lahko sprejme do 12 posameznih energetskih modulov - ponuja prednosti brezogljične energije in zmanjšuje finančne obveznosti, povezane z jedrskimi objekti v velikosti gigavatov. Večinski vlagatelj v NuScale je Fluor Corporation, svetovno inženirsko, nabavno in gradbeno podjetje s 60-letno zgodovino na področju komercialne jedrske energije.

Sedež podjetja NuScale je v Portlandu, v zvezni državi Oregon, podjetje pa ima pisarne tudi v Corvallisu, Oregonu; Rockvillu v Marylandu; Charlotti v Severni Karolini; Richlandu v Washingtonu; in Londonu v Veliki Britaniji. Spremljajte nas na Twitterju: @NuScale_Power, Facebooku: NuScale Power, LLC, LinkedInu: NuScale-Power in Instagramu: nuscale_power. NuScale ima nov logotip, blagovno znamko in spletno stran. Oglejte si kratek video.

Oglejte si izvorno različico besedila na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201110005452/en/

Kontakti

Kontakti za medije:
Diane Hughes, podpredsednica, oddelek za trženje in komunikacije, NuScale Power
dhughes@nuscalepower.com
(C) 503-270-9329

Vir: NuScale Power


Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.