O-STA

Skupaj v Empatični december

Novo mesto, 30. 11. 2020 - Letos smo se na Zvezi ŠKIS odločili, da se pridružimo humanitarni akciji Empatični december. Projekt bomo letos prvič izvedli v sodelovanju s skupino Psihomoč in projektom Kako si? (Društvo študentov psihologije Slovenije), s projektom V odsevu (Društvo študentov medicine Slovenije) ter z Zavodom Empatiko, ki je pobudnik in glavni organizator projekta.

Vsi se zavedamo, kako pomembno je skrbeti za svoje fizično in psihično zdravje. V današnjem nenaklonjenem obdobju pa je to še toliko bolj pomembno. Težki časi, v katerih smo se znašli, v nas hitro sprožijo frustracije in čustva, za katere morda ne vemo, kako jih uravnavati. Posledično se tudi hitreje netijo prepiri, ki v času epidemije in karantene še dodatno ovirajo naše blagostanje.

Da bi v december vnesli več empatije, tako do sočloveka kot do samega sebe, smo se odločili, da pripravimo projekt Empatični december. Naša želja je tokrat dvojna - želimo polepšati december otrokom in mladostnikom, ki prihajajo iz socialno oziroma finančno šibkejših okolij in so vključeni v projekt Botrstvo, pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana - enota Moste-Polje. Z našo in vašo pomočjo na tak način lahko izboljšamo kakovost življenja posameznikom v stiski. Zato vas toplo vabimo, da nam preko donacij pomagate doseči ta cilj. Svoje donacije lahko prispevate preko povezave https://www.boter.si/dogodek/empaticni-december/ ali z SMS sporočilom s ključno besedo PRIJATELJ na številko 1919 in prispevate 1€ ali PRIJATELJ5 in prispevate 5€. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, T-2 in Telemacha. Sredstva pa se bodo zbirala do 23. 12. 2020.

Prav tako pa v sklopu akcije pripravljamo zanimive in izobraževalne delavnice in druge aktivnosti na temo ozaveščanja o duševnem zdravju in o tem, kaj lahko vsak posameznik naredi na tem področju. Na tak način želimo obdariti tudi vsakega izmed vas. Štiri zaporedne torke v decembru (1., 8., 15. in 22. 12.) bodo potekali brezplačni spletni dogodki na različne tematike, vsi pa v duhu slogana akcije: "Skrb zase, zate, za družbo!". Prva delavnica, z naslovom Sprosti se, zase in zame!, se bo odvijala preko aplikacije Zoom že jutri, 1. 12. 2020, ob 18. uri. Več podrobnosti o posameznih delavnicah pa najdete v Facebook dogodku na povezavi: https://www.facebook.com/events/840148286737526.

Vabljeni k sodelovanju in lep Empatični december vsem!

Klara Šušteršič

Predstavnica za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS

e-mali: klara.sustersic@skis-zveza.si

tel. št.: 040 265 373