O-STA

Generacijski forum - srečanje z mladimi

Velenje, 7. december 2020 - V sredo, 9. decembra, bomo ob 18. uri prek spletne platforme Zoom organizirali prvi generacijski forum. Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predstavniki občinske uprave bodo prisluhnili mladim, njihovim željam in potrebam.

Na prvem Generacijskem forumu z mladimi bodo sodelovali predstavniki Mladinskega centra Velenje in organizacij, združenih v Mladinski svet Velenje. K sodelovanju vabimo tudi vse druge zainteresirane mlade (med 18 in 25 let), ki živijo in delujejo v Velenju. Zainteresirani naj prijavo na forum pošljejo sodelavki Kabineta župana Vesni Jeličić na e-naslov vesna.jelicic@velenje.si.

Poseben poudarek foruma bomo namenili priložnostim za mlade do leta 2025 - zaposlitvene možnosti, podjetniške priložnosti, družabni dogodki (šport, kultura, zabava). Sodelujoče bomo seznanili tudi z idejno zasnovo projekta Urbani park, mladi pa bodo lahko predstavili svoje ideje in izzive, s katerimi se soočajo.

V prihajajočih mesecih bomo pripravili več generacijskih forumov, s katerimi želimo ustvariti konstruktivni dialog z različnimi starostnimi skupinami in jih aktivno vključiti v oblikovanje smernic za nadaljnji razvoj naše lokalne skupnosti. S sodelovanjem, upoštevanjem želja in potreb vseh generacij, vseh družbenih skupin bomo bolje in uspešneje začrtali našo skupno prihodnost.

Medijem bomo povezavo za spremljanje generacijskega foruma poslali v sredo.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje