O-STA

Ekonomska fakulteta letos še višje na lestvici Financial Times

Ljubljana, 7. december 2020; Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se kot edina poslovno-ekonomska šola iz Slovenije ponovno uvršča med 95 najboljših poslovnih šol v Evropi, kot je včeraj objavil ugledni Financial Times.

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se tretje leto zapored uvršča med 95 najboljših poslovno-ekonomskih šol v Evropi, kar pomeni za fakulteto ponovno potrditev trdega dela in pripadnosti zaposlenih in študentov ter kakovosti v mednarodnem okolju. Pomen te uvrstitve potrjuje tudi dejstvo, da je pogoj za uvrstitev na lestvico ena od najuglednejših mednarodnih akreditacij poslovne šole.

Za uvrstitev je izjemnega pomena, da se je letos magistrski program fakultete "International Master in Business and Organisation (IMB)" v primerjavi z lanskim letom povzpel za kar deset mest in uvrstil na 77. mesto lestvice Financial Timesa, ki zajema najboljše magistrske programe "Master in Management" na svetu.

Ekonomska fakulteta je ponosna na svoj mednarodni ugled ter partnerstva. Njeni študenti imajo v okviru programov dvojnih diplom možnost študiranja kar štirih poslovnih šolah, ki so prav tako rangirane lestvici Financial Times (KEDGE, BI, Audencia in ESSCA). S švicarsko poslovno šolo Univerzo St. Gallen (tradicionalno med najboljšimi), pa fakulteta že četrto leto zapored organizira skupno doktorsko (v tem šolskem letu prvič kot zimsko) poletno šolo GSERM Ljubljana.

Več o lestvici Financial Times in rangiranju:

http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/european-business-school-rankings-2020

in

http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/masters-in-management-2020