O-STA

Synology 2021: DSM 7.0 Beta in prihodnost upravljanja s podatki

Ljubljana, 8. 12. 2020 - Synology je na prireditvi 2021 AND BEYOND, na kateri vsako leto predstavlja novosti za prihajajoče leto, tokrat predstavil Beta različico novega operacijskega sistema za strežnike NAS Synology z oznako DSM 7.0 Beta, ki poganja rešitve za upravljanje podatkov in prenovljene tehnologije za hrambo podatkov, varnostno kopiranje in hibridne oblačne storitve.

"Količine podatkov, ki jih danes obdelujemo, bodisi za potrebe analitike podatkov, umetne inteligence, interneta stvari, telemedicine ali katerekoli druge od številnih vznemirljivih inovacij, so brez primere. Vse to močno vpliva na naš življenjski slog in način poslovanja, saj ustvarja "podatkovno ekonomijo", v kateri velja, da vam razpolaganje z večjimi količinami podatkov prinaša konkurenčno prednost," je dejal Philip Wong, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Synology. "Synology svoje rešitve gradi na DSM-ju, naši temeljni platformi za reševanje izzivov varnosti, zanesljivosti in upravljanja. Te rešitve so namenjene tako posameznikom, kot tudi podjetjem vseh velikosti, vključno z največjimi zbirkami podatkov. Vse z namenom, da se lahko naše stranke osredotočijo na uporabo podatkov in ustvarjanje dodane vrednosti. V veselje mi je, da lahko napovem izid nove različice DSM 7.0 v letu 2021, ki vam bo prinesla povsem novo izkušnjo upravljanja s podatki."

DSM 7.0 izboljšuje vse vidike operacijskega sistema, od upravljanja hrambenega prostora in uporabniškega vmesnika pa do funkcionalnosti, podprtih v oblaku, kot je na primer obsežno spremljanje naprav in shranjevanje na zahtevo.

  • Preoblikovane funkcionalnosti upravljanja hrambenega prostora za večjo zmogljivost, zanesljivost in dodatne možnosti vzdrževanja.

  • Številne izboljšave uporabnosti in funkcionalnosti, povezane z izboljšanimi varnostnimi funkcijami, kot je na primer varnejši in bolj preprost postopek avtentikacije.

  • Dodana podpora protokolu Fibre Channel za doseganje najnižje zakasnitve in lažje kasnejše nadgradnje.

  • Popolnoma nova izkušnja upravljanja fotografij z rešitvijo Synology Photos, ki združuje funkcije svojih predhodnikov: Synology Moments z umetno inteligenco in organizacijsko prilagodljivostjo Synology Photo Station.

  • Inovativne rešitve, kot so: Hybrid Share, ki povezuje storitve v oblaku z lokalnim hrambenim prostorom, Active Insight, ki omogoča spremljanje skupnih zmogljivosti in uporabe iz enotnega portala ter rešitve za varnostno kopiranje, ki združujejo robustno zaščito podatkov na nivoju celotnega sistema (bare-metal) s pripravnostjo, ki jo prinaša oblak.

Glavne lastnosti DSM 7.0 in predstavljene nove rešitve, ki jih lahko pričakujemo v letu 2021, so na ogled na povezavi Predstavitev 2021.

Dosegljivost

DSM 7.0 bo na voljo kot brezplačna nadgradnja vsem združljivim napravam Synology. Beta različica bo na voljo v torek, 8. decembra 2020, na naslovu http://sy.to/dsm7beta.



##

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.