O-STA

Frutek v vse slovenske porodnišnice

Ajdovščina, 7. januar 2021 - V letu 2021 se aktivnosti obdarovanja porodnic v vseh slovenskih porodnišnicah pridružuje tudi Frutek.

V Fructalu se v letu 2021 pridružujejo aktivnosti odbarovanja porodnic v porodnišnicah, ki je nastal pod okriljem Ministrstva za zdravje in vseh slovenskih porodnišnic. Gre za Baby paket, ki je namenjen obdarovanju mamic in njihovih novorojenčkov v slovenskih porodnišnicah. Letno razdelijo kar 19.000 Baby paketov, projekt pa uspešno poteka že 13 let. Baby paket vsebuje različne izdelke, kakor tudi izobraževalne informacije o izdelkih, ki jih bodo mamice potrebovale zase in za otroka. V paketu pa se nahajajo zgolj prepoznavni in kakovostni izdelki, ki so prisotni na slovenskem tržišču.

Ker Fructal s svojo blagovno znamko Frutek že več kot 45 let skrbi, da bi iz majhnega zraslo veliko, so se odločili v akciji obdarovanja mamic sodelovati kot donator. V Baby paket je tako sedaj vključena tudi Frutek kašica jabolko, hruška, banana in žita. Kašica ima dodan vitamin C, ne vsebuje pa dodanih sladkorjev (vsebuje zgolj naravno prisotne sladkorje), umetnih barvil, arom ali konzervansov, kar je v skladu z zakonodajo o živilih za dojenčke in majhne otroke.

Frutek kašica je tako odlično dopolnilo pri uvajanju goste hrane ali pa lažji samostojen obrok, ki bo mamicam in malčkom prišla prav nekoliko kasneje - ko otrok dopolni šest mesecev ali več.

V Fructalu se zavedajo pomena zdrave prehrane za najmlajše, zato so izdelki pod blagovno znamko Frutek (sokovi, nektarji, napitki, sadno-zelenjavne, sadno-žitne in sadno-mlečne kašice) izdelani izključno iz najkakovostnejših sestavin iz kontrolirane predelave, varnost in zdravstveno ustreznost izdelkov pa redno dokazujejo s predpisanimi analizami za otroške izdelke.

Več informacij: Fructal d.o.o., pr.info@fructal.si; 05 369 12 02; www.fructal.si in www.frutek.si