O-STA

Smo TOP? Seveda smo! Že šesto leto zapored! In to kot edina banka v Sloveniji

V Sloveniji lahko na prste ene roke naštejemo podjetja, ki se ponašajo s prestižnim certifikatom najboljšega zaposlovalca Top Employer. NLB je - že šesto leto zapovrstjo - eno od njih.

Mednarodna neodvisna ustanova Top Employers Institute je NLB znova podelila ugledno priznanje, ki si ga podjetja prislužijo z odličnimi kadrovskimi praksami in razvojnimi programi za zaposlene. NLB je prvo slovensko podjetje in edina banka, ki je prejela ta prestižni mednarodni certifikat, postala leta 2016, a ostati v družbi najboljših zaposlovalcev na svetu po oceni inštituta Top Employers ni enostavna naloga. Da lahko podjetja upravičeno zadržijo ta naziv, morajo iz leta v leto razvijati in nadgrajevati svoje kadrovske prakse. V zadnjem letu smo se v NLB tako osredotočili na področje usklajevanje poslovnega in družinskega življenja zaposlenih, osebni razvoj, izobraževanje ipd., predvsem pa na organizacijo dela tako, da smo v času zaostrenih zdravstvenih okoliščin zaposlenim zagotovili varno delovno okolje.

"Certifikat Top Employer ni nagrada, ampak zadnji korak v postopku ocenjevanja kadrovskih praks in procesov nekega podjetja, predvsem pa naša zaveza obstoječim in novo zaposlenim, da jim nudimo izjemno in izzivov polno delovno okolje ter priložnosti za rast in doseganje uspeha," poudarja direktorica Upravljanja s kadri in razvoja organizacije Vesna Vodopivec.

Za še bolj spodbudno delovno okolje bomo v NLB skrbeli tudi v prihodnje. Tako že potekajo projekti na področju izboljševanja kadrovskih praks, spremembe kulture organizacije in učinkovitosti procesov, predvsem pa veliko poudarka namenjamo razvoju zaposlenih. Zelo smo ponosni na primer, da jim bomo lahko v kratkem ponudili možnost on-line izobraževanja s pomočjo zunanjega mednarodnega ponudnika, ki ponuja več kot 4000 različnih vrst usposabljanj, pa tudi delo od doma in s tem lažje usklajevanje družinskega in poklicnega življenja v "normalnih" okoliščinah, ki jih ne zaznamuje epidemija bolezni Covid-19.

"Naj dodam, da aktivnosti na področjih upravljanja s talenti, nagrajevanja, izobraževanja, mobilnosti zaposlenih ipd. potekajo na ravni banke, pa tudi cele NLB Skupine. Naš cilj je namreč postati najboljši zaposlovalec v Jugovzhodni Evropi, kjer delujemo na kar šestih trgih, oziroma dvigniti prepoznavnost NLB in NLB Skupine, ki nudi izjemne izzive, pridobivanje konkurenčnega znanja, osebni razvoj, številne ugodnosti za zaposlene iz nabora ukrepov Družini prijaznega podjetja, predvsem pa posluh delodajalca do vsakega zaposlenega," še dodaja direktorica Upravljanja s kadri in razvoja organizacije v NLB.
Institucija Top Employers s kompleksnim ocenjevalnim postopkom ugotavlja, kako učinkovita so podjetja v različnih pristopih dela z zaposlenimi. Certifikat podeli tistim podjetjem, ki zagotavljajo odlične pogoje za zaposlene, jim omogočajo raznolike razvojne možnosti na vseh ravneh organizacije in si prizadevajo za nenehne izboljšave na kadrovskem področju.

NLB Komuniciranje