O-STA

LiveRamp namerava prevzeti DataFleets za zagon naslednje generacije sodelovanja na porazdeljenih podatkih

Širi zmogljivosti za zaščito podatkov

Podjetjem zagotavlja maksimalno fleksibilnost in nadzor nad podatki, ne glede na lokacijo podatkov

Širi priložnosti trg varnega pristana

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje LiveRamp® (NYSE: RAMP), vodilna platforma za povezljivost podatkov, je danes sporočilo, da je sklenilo dokončni sporazum o prevzemu podjetje DataFleets, oblačne podatkovne platforme, ki omogoča združevanje strogo ločenih virov podatkov brez premikanja samih podatkov ali ogrožanja zasebnosti. Ta prevzem širi LiveRampove zmogljivosti za zaščito podatkov, kar strankam prinaša dodatne možnosti dostopa in zaščite. Posel hkrati ustvarja nove primere uporabe ter nove trge za sodelovanje na porazdeljenih podatkih preko storitve LiveRamp Safe Haven.

Ob eksponentni rasti količine podatkov podjetja nenehno preverjajo, kako do podatkov najbolje dostopati in jih uporabiti tako, da bodo spodbujali rast in inovativnost. Vsa podjetja, ne glede na svojo velikost, panogo ali geografske trge, se trudijo izboljšati konkurenčnost z oblikovanjem podatkovne strategije. Vendar pa so pravila o zasebnosti in zahteve po varnosti pogosto omejevalni faktor pri tem, na kakšen način se lahko podatki uporabljajo ali analizirajo. DataFleets z uporabo številnih naprednih matematičnih tehnologij za zagotavljanje zasebnosti ponuja produkte, ki združujejo porazdeljene podatke za namene sodelovanja in analitike, brez da bi bilo treba surove podatke premakniti izven požarnega zidu podjetja. Nekatera zgodnejša in obstoječa orodja za zagotavljanje zasebnosti imajo omejen nabor opravil in zmogljivosti, ki jih lahko varno obdelajo. Z DataFleetsovo tehnologijo lahko sedaj podjetja dostopajo do sodobnega, bogatega nabora orodij za zaščito podatkov, ki se lahko prilagodijo potrebam posamičnega podjetja. DataFleetsova tehnologija zveznega učenja omogoča analiziranje podatkov ne glede na meje in izoliranost posamičnih virov podatkov v fragmentirani arhitekturi, zato se zdi, kot da so vsi podatki združeni na eni lokaciji. Preprosto povedano gre za to, da so z DataFleets zasebni podatki uporabni, uporabni podatki pa zasebni.

"Ta prevzem, ki bo povsem preobrazil podjetje, združuje LiveRampovo poglobljeno poznavanje zasebnosti in široko sprejeto platformo z DataFleetsovo revolucionarno tehnologijo, s čemer ustvarjamo izjemno vrednost za celoten ekosistem," je dejala Anneka Gupta, predsednica upravnega odbora in vodja produktov in platform pri LiveRampu. "Naše združene zmogljivosti utirajo pot naslednji generaciji tehnologij zasebnosti in predstavljajo temelj naše platforme in produktov ter utrjujejo našo zavezo, da podjetjem omogočimo varno in preprosto uporabo podatkov ne glede na to, kje se nahajajo."

S pridružitvijo DataFleetsa bo LiveRamp še razširil svojo spodobnost, da zadovolji razvijajoče se potrebe trga s krepitvijo svojih diferenciranih zmogljivosti na štirih osnovnih stebrih:

  • Omogočanje dostopa do podatkov-Lastniški podatki so na voljo za analitiko, brez da bi to zahtevalo premestitev podatkov
  • Tehnologija ohranjanja zasebnosti-Določanje identitete in sodelovalni delovni procesi na porazdeljenih virih podatkov so podprti, brez da bi bila s tem ogrožena zasebnost ali varnost
  • Podaljšana, globalna povezljivost-Globje povezave omogočamo na virih podatkov, ki so bili prej ločeni po infrastrukturi, panogi ali geografski lokaciji
  • Popoln nadzor-Stranke LiveRampa med sodelovanjem ohranijo nenehen nadzor nad svojimi podatki in lahko izbirajo pravi pristop in raven zaščite podatkov za svoje poslovne potrebe.

DataFleets ponuja naročnikom storitve Safe Haven bolj fleksibilne možnosti za sodelovanje na porazdeljenih podatkih, hkrati pa ob zaščiti podatkov omogoča analitiko primerov uporabe v novih panogah, na primer zdravstvu in finančnih storitvah. DataFleets bo hkrati pripomogel k temu, da se LiveRampovi produkti in storitve prilagodijo pravilom v posamičnih državah tako, da bo zasebnost vgrajena v samo infrastrukturno plast, kar bo naročnikom omogočalo zagotavljanje skladnosti s spreminjajočimi se pravili o zasebnosti po vsem svetu.

"S prihodom DataFleetsove tehnologije in njihove izjemno izkušene ekipe strokovnjakov na tem področju je sedaj LiveRamp v še boljšem položaju za širitev svojih zmogljivosti, tako geografsko kot panožno," je dejal Warren Jenson, predsednik upravnega odbora in finančni direktor LiveRampa. "Ta posel bo v letu 2021 podpiral širitev LiveRampove ponudbe po vsej Evropi, v azijsko-pacifiški regiji in v Latinski Ameriki v ter nam pomagal, da se podamo v nove panoge, na primer zdravstvo in finančne storitve, kjer bo kombinacija DataFleetsa in LiveRampa spodbujala primere uporabe, ki bodo generirali visoko vrednost."

David Gilmore, glavni izvršni direktor DataFleetsa, je dodal: "Neverjetno smo veseli, da se pridružujemo LiveRampovi ekipi in da bomo še naprej izvajali našo skupno vizijo podjetjem pomagati, da združujejo podatke in s tem ustvarjajo najvišjo možno vrednost, hkrati pa ohranjajo zasebnost uporabnikov in kontrolo nad podatki. Gre za močne sinergije in skupaj lahko globalnim podjetjem pomagamo, da odstranijo ovire pri dostopu do podatkov in njihovi uporabi ter s tem v celotnem podjetju spodbujajo prebliske in inovativnost."

Za več informacij o LiveRampovem prevzemu DataFleetsa obiščite: https://liveramp.com/blog/liveramp-to-acquire-datafleets.

Finančni učinek in zaključek transakcije

Transakcija naj bi bila zaključena v LiveRampovem četrtem poslovnem četrtletju. Ne pričakuje se, da bi imela transakcija bistven učinek na LiveRampove poslovne izkaze v letu 2021.

Združitev z DataFleetsom krepi LiveRampovo vodilno vlogo na področju identificiranja z ohranjanjem zasebnosti in sodelovanja na podatkih, kar bo spodbujalo močno rast poslovanja in generiralo vrednost za LiveRampove delničarje.

Poslovni rezultati v tretjem četrtletju 2021

V ločenem, danes objavljenem sporočilu za javnost je podjetje objavilo poslovne rezultate za tretje četrtletje leta 2021. LiveRamp bo danes ob 13.30 po pacifiškem času gostil konferenčni klic, na katerem bo govoril o transakciji in tudi o rezultatih v tretjem četrtletju leta 2021.

O družbi LiveRamp

LiveRamp je vodilna platforma za povezljivost podatkov, ki zagotavlja varno in učinkovito uporaba podatkov. LiveRamp, ki ga poganja jedrno določanje identitete in najboljše omrežje, podjetjem in njihovim partnerjem omogoča, da bolje povezujejo, nadzirajo in aktivirajo podatke, s čimer popolnoma spremenijo uporabniško izkušnjo in generirajo poslovne učinke višje vrednosti. LiveRampova popolnoma interoperabilna in nevtralna infrastruktura zagotavlja end-to-end naslovljivost za največje znamke, agencije in založnike na svetu. Za več informacij obiščite www.LiveRamp.com.

Oglejte si izvirnik na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210208005758/en/

Kontakti

Michelle Millsap on behalf of LiveRamp
liveramp@havasformula.com
619-857-2384

Vir: LiveRamp

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.