O-STA

Zaradi epidemije so v DCA Ljubljana za Dan kulture pripravili spletno proslavo

Ljubljana, 9.2.2021 - Dnevni centri aktivnosti za starejše (DCA), ki delujejo v okviru Mestne zveze upokojencev Ljubljana, so zaradi epidemije COVID-19 zaprti, vendar kljub temu potekajo določene aktivnosti, katere in na kakšen način je povedala KATJA KRIVEC, vodja DCA za starejše v Ljubljani.

Z zadovoljstvom je povedala, da v okviru vseh sedmih dnevnih centrov poteka preko internetnega omrežja 76 aktivnosti in da jim je v torek 9. januarja, v počastitev Dneva kulture, uspelo uspešno pripraviti medgeneracijsko spletno proslavo v kateri so sodelovali Jožica in Rudi Volk, sestre Marolt, Drago Cenčič in Danica Krempl. Povezovala jo je strokovna delavka Karmen Štefančič. Med njimi so tečaji tujih jezikov, telovadba, izobraževanje, tapkanje, meditacija, spletni klepet ob kavi, osebni pogovori s strokovnimi delavkami DCA in kot posebnost naj navedem, da jim je uspelo organizirati pevske vaje preko ZOOM-a.

V aktivnosti, ki potekajo preko spletnega omrežja DCA Ljubljana se lahko vključi vsak tudi, če ni član. Mesečno članarino, ki znaša 8 evrov bo člani in nečlani poravnali po končani epidemiji. Mogoče jo pa sploh ne bo potrebno. Dnevni centri aktivnosti v Ljubljani so na Povšetovi 20, Puhovi 6, Gosposvetski 4, Tržaški 37, Kunaverjeva 6 - 8, Pot k ribniku 3a in Zaloški cesti 267.

Katja Krivec je povedala, da bodo takoj pričeli s pripravami na pustno spletno zabavo, ki jo bodo sestavljale pustne maske, šege in običaji. "Preko spleta se bomo učili tudi pustni ples. Zato spremljate obvestila na Facebooku in spletni strani DCA in se vključujte v pustno zabavo," je poudarila Katja Krivec.

Program sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Spletna stran DCA: https://www.dca-ljubljana.org/
Facebook DCA: https://www.facebook.com/DCA-Ljubljana-257219204581

Besedilo: Janez Platiše
Foto: posnetek zaslona