O-STA

Zimski Zotkini dnevi odprtih vrat

Med zimskimi počitnicami bo ZOTKS skupaj z mentorji in zunanjimi sodelavci

organizirala predavanja in delavnice na daljavo

Ljubljana, 16. februar 2021 - Pri Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) smo med lanskimi krompirjevimi počitnicami namesto vsakoletnih Zotkinih počitniških delavnic in taborov, izvedli Zotkine dneve odprtih vrat. Ker se nismo smeli družiti v živo, smo dogajanje pripravili na daljavo, v virtualnem svetu. Predavanja in delavnice smo v obliki video konferenc izvajali prvič, povezana pa so bila s temami, ki jih na ZOTKS pokrivamo in tako zanimiva za učence, dijake, mentorje in učitelje. Skupno se je konec oktobra 2020 predavanj in delavnic udeležilo preko 3200 udeležencev iz cele Slovenije.

Tudi za čas zimskih počitnic smo se odločili, da mladim, ki so željni novega znanja in ki hočejo več, kot jim ponujajo šolske klopi, na daljavo ponudimo možnosti za pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje različnih sposobnosti. Tako smo pripravili dva identična sklopa predavanj in delavnic med obema tednoma zimskih počitnic. V okviru zimskih Zotkinih dni odprtih vrat smo za otroke in mlade pripravili sedem predavanj in delavnic s področja znanosti, naravoslovja in tehnike. Udeleženci bodo lahko pridobili dodatno znanje in razvili lastne sposobnosti na področjih kemije, logike, video produkcije in fotografije ter še kaj. Udeležba na vseh aktivnostih je brezplačna, vendar so potrebne prijave za posamezna predavanja oziroma delavnice. Vsekakor ste vabljeni tudi učitelji in mentorji ter kdorkoli, ki vas zanima znanost, naravoslovje in tehnika.

Več informacij in podroben urnik predavanj in delavnic med jesenskimi počitnicami se nahaja tukaj.

≠≠≠

O Zvezi za tehnično kulturo Slovenije

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je nevladna in neprofitna organizacija z več kot 70-letno tradicijo dela z otroki in mladino na področju znanosti, naravoslovja in tehnike. Zveza je imela pomembno pionirsko vlogo pri uvajanju sodobne računalniške informatike v različne segmente slovenske družbe. Deluje na različnih področjih tehnike, kot so elektronika, robotika, konstruktorstvo in tehnologije obdelave materialov, ter na področju kemije, biologije, modelarstva in kmetijstva. Prizadeva si za dvig priljubljenosti znanosti in tehnike med otroki in mladimi ter za spodbujanje in razvijanje njihove ustvarjalnosti, inovativnosti in raziskovalnega duha.

Program ZOTKS sofinancirajo Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Urad Republike Slovenije za mladino in drugi. Več informacij o organizaciji se nahaja na www.zotks.si.

Dodatne informacije

Helena Lesar

Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Zaloška 65, p. p. 2803

1000 Ljubljana

E-naslov: tabori@zotks.si

Telefon: 01/25 13 727

GSM: 041 585 793