O-STA

NuScale in NE Kozloduj podpisala memorandum o soglasju pri preučevanju razvoja majhnega modularnega reaktorja v Bolgariji

NuScale Power in nuklearna elektrarna New Build v Kozloduju (KNPP-NB) sklenila sodelovanje pri presoji inovativne tehnologije NuScale kot dolgoročne rešitve za čisto energijo v Bolgariji

PORTLAND, Oregon.--(BUSINESS WIRE)-Družba NuScale Power je danes objavila, da je podpisala memorandum o soglasju z družbo Nuklearna elektrarna New Build Plc v bolgarskem Kozloduju (KNPP-NB) za preučitev možnosti uporabe NuScaleove tehnologije majhnih modularnih reaktorjev (SMR) na lokaciji nuklearne elektrarne v Kozloduju.

KNPP-NB je delniška družba, ki je bila ustanovljena za pridobitev novih zmogljivosti nuklearne energije na lokaciji obstoječe nuklearke. Omenjeni memorandum priča o velikem mednarodnem interesu za tehnologijo NuScale kot glavnega orodja za pomoč pri prehodu na brezogljično energijo po vsem svetu.

V Kozloduju se nahaja edina delujoča nuklearna elektrarna v Bolgariji in v povezavi z nedavno odločitvijo bolgarske vlade o širitvi zmogljivosti lokacije KNPP-NB preučuje možnost uporabe napredne jedrske tehnologije na tej lokaciji. Cilj dogovora je oceniti primernost uporabe tehnologije SMR, ki jo ponuja NuScale, na lokaciji elektrarne v Kozloduju. V skladu z memorandumom bo NuScale KNPP-NB podpiral pri izvedbi številnih študij in analiz, vključno z razvojem časovno in ciljno opredeljenega načrta projekta za študijo izvedljivosti, oceno stroškov projekta, ter projektiranja, načrtovanja, pridobivanja dovoljenj in drugih aktivnosti, o katerih sta se strani sporazumno dogovorili, v podporo potencialni izvedbi NuScaleove elektrarne.

"NuScaleova varna in prilagodljiva tehnologija je idealna rešitev za Bolgarijo v prizadevanjih za širitev in razpršitev njenega portfelja čiste energije," je dejal predsednik in glavni izvršni direktor NuScale Power John Hopkins. "NuScale je navdušen nad sodelovanjem s tako pomembnim energetskim partnerjem, kot je KNPP-NB, pri potencialni implementaciji naše tehnologije in veselimo se, da bomo lahko pokazali številne prednosti, ki jih lahko naši reaktorji SMR prinesejo regiji."

"Jasno se zavedamo potrebe po vzpostavitvi varnega, zanesljivega in prilagodljivega vira energije na lokaciji v Kozloduju," je dejal glavni izvršni direktor KNPP-NB Ljuben Marinov. "Tehnologija NuScale SMR je ena najboljših možnosti za dosego ciljev bolgarske in evropske politike na liberaliziranem energetskem trgu, izboljšanja varnosti energetske dobave in ustvarjanja zadostne vrednosti bruto domačega proizvoda."

Avgusta leta 2020 je NuScaleov SMR postal prva in edina zasnova, ki je pridobila dovoljenje ameriške komisije za jedrsko regulacijo. NuScale še naprej ohranja močan zagon programa za komercializacijo svoje tehnologije SMR, vključno z razvojem dobavne verige, standardnim načrtovanjem obratov, načrtovanjem dejavnosti dostave obratov ter načrti zagona in naročil. NuScale bo lahko svoj prvi modul dobavil stranki leta 2027.

​​​​​O podjetju NuScale Power

NuScale Power je razvil novo modularno jedrsko elektrarno z lahkovodnim reaktorjem za energijsko oskrbo za proizvodnjo električne energije, daljinsko ogrevanje, razsoljevanje in druge postopke toplotne obdelave. Ta revolucionarna zasnova majhnega modularnega reaktorja (SMR) vključuje popolnoma tovarniško izdelan modul NuScale Power Module™, ki lahko proizvede 77 MW električne energije z uporabo varnejše, manjše in razširljive različice tlačnovodne reaktorske tehnologije. Prilagodljiva zasnova NuScale - elektrarna lahko sprejme do 12 posameznih energetskih modulov - ponuja prednosti brezogljične energije in zmanjšuje finančne obveznosti, povezane z gigavatnimi jedrskimi objekti. Večinski vlagatelj v NuScale je Fluor Corporation, globalno inženirsko, nabavno in gradbeno podjetje s 60-letno zgodovino na področju komercialne jedrske energije.

Sedež podjetja NuScale je v Portlandu, v ameriški zvezni državi Oregon, podjetje pa ima pisarne tudi v Corvallisu v Oregonu; Rockvillu v Marylandu; Charlotti v Severni Karolini; Richlandu v Washingtonu; in Londonu v Veliki Britaniji. Spremljajte nas na Twitterju: @NuScale_Power, Facebooku: NuScale Power, LLC, LinkedInu: NuScale-Power in Instagramu: nuscale_power. NuScale ima nov logotip, blagovno znamko in spletno stran. Oglejte si kratek video.

Kozloduy Nuclear Power Plant - New Build Plc ima sedež v bolgarskem mestu Kozloduj v okraju Vraca. Na spletu nas najdete na www.npp-nb.bg.

Oglejte si izvorno različico besedila na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210217005146/en/K

Kontakti

Diane Hughes, podpredsednica za trženje in komunikacije, NuScale Power
dhughes@nuscalepower.com
(C) (503)-270-9329

Vir: NuScale Power

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.