O-STA

Prva faza gradnje parkirne hiše in širitve nakupovalnega centra Supernova Ljubljana Rudnik je končana

Celoten projekt modernizacije in širitve Supernove Ljubljana Rudnik v vrednosti 70 milijonov evrov se je začel septembra 2020, ko je bil položen temeljni kamen. "Projekt katerega gradnja kljub pandemiji poteka po planu je sestavljen iz več faz. Pred kratkim smo zaključili prvo fazo gradnje. Kot je bilo planirano, smo odprli del parkirne hiše z 900 parkirnimi mesti, skupaj jih bo 1.800. Začeli smo tudi že z naslednjo, drugo fazo, gradnjo samega razširjenega trgovskega dela. Tako bomo pridobili dodatnih 20.000 kvadratnih metrov površin. Hkrati z gradnjo razširjenega trgovskega dela gradimo tudi dodatna parkirna mesta, skupaj jih bo 2.500. Gradnja parkirne hiše naj bi bila končana letos poleti," nam je povedala Blažena Lokin, marketing manager v skupini Supernova.

Nova delovna mesta in eno največjih nakupovalnih središč

Novozgrajeni del nakupovalnega središča bo v celoti združen z obstoječim centrom, skupna prodajna površina tega edinstvenega nakupovalnega koncepta bo znašala 50.000 kvadratnih metrov. Pričakuje se okoli 800 novih delovnih mest, obiskovalcem bo na voljo dodatnih 60 trgovin v dveh nadstropjih. Po končani razširitvi bo Supernova Ljubljana Rudnik imela kar 130 trgovin domačih in mednarodnih blagovnih znamk.

Nakupovanje in zabava za vsak okus

Razširjeno nakupovalno središče bo poleg novih trgovin ponudilo še tako imenovane zabavne objekte. Filmofili gotovo težko pričakujejo kino center s sedmimi dvoranami, otroci bodo uživali na sodobnem igrišču ter v trampolin parku. Na voljo bo tudi eden večjih kulinaričnih delov, ki se bo raztezal na kar 2000 m2. Tako bo to novonastalo središče zaradi raznolike ponudbe, odlične lokacije, izjemne prometne povezave in infrastrukture postalo priljubljena destinacija za vso družino.

Zelena parkirna hiša in 2.500 parkirnih mest

Parkirna hiša, katere prva faza gradnje je končana, se nahaja na delu obstoječega parkirišča med Supernovo in E. Leclercom. Ima neposreden dostop do obeh centrov, trenutno ponuja 900 parkirnih mest, ob zaključku pa jih bo ponujala kar 1.800. Parkirna hiša je polodprtega tipa, pri gradnji pa se upoštevajo najnovejših okoljski in varnostni standardi. K atraktivnemu videzu bosta prispevala domiselna razsvetljava in tako imenovana zelena fasada. Fasada bo namreč pokrita z zelenimi površinami v obliki navpičnih vrtov, ki bodo zagotavljali naravno senco in prijetno okolje za vse obiskovalce. Celotna kapaciteta parkirnih mest centra Supernova bo 2.500, vsa bodo na voljo ob zaključku gradnje

Foto: Janez Platiše in Supernova