O-STA

Pegasus Tech Ventures z Japanet Holdings ustanavlja 50 milijonov ameriških dolarjev vreden sklad

SAN JOSE, Kalifornija - ( BUSINESS WIRE ) - Pegasus Tech Ventures ("Pegasus"), svetovno podjetje tveganega kapitala s sedežem v Silicijevi dolini, sporoča, da je sklenilo partnerstvo z japonskim televizijskim nakupovalnim gigantom Japanet Holdings ("Japanet") pri vzpostavitvi 50 milijonov ameriških dolarjev vrednega sklada tveganega kapitala za naložbe v inovativna zagonska podjetja po vsem svetu.

Japanet, ki ima sedež v Nagasakiju na Japonskem, je znan po svojih storitvah nakupovanja na domu, zdaj pa se širi tudi v druge poslovne sektorje. Podjetje je pred kratkim začelo gradnjo novega projekta "Stadium City" v Nagasakiju na Japonskem, ki se bo odprl leta 2024. Projekt, ki se osredotoča na športni stadion, vključuje razvoj objektov za mešano rabo, kot so poslovne pisarne, prodajalne, hoteli in prizorišča za prireditve v živo, s čimer želi postati znamenitost Nagasakija, ki bi oživila lokalno in regionalno skupnost. Japanet se zavzema tudi za obogatitev življenja starejših in zagotavljanje izobraževalne podpore za otroke po vsem svetu.

S pomočjo sklada, ustanovljenega s Pegasusom, želi Japanet ustvariti vrednost s financiranjem novih idej in sodelovanjem z zagonskimi podjetji, ki razvijajo inovativne tehnologije. Sklad načrtuje naložbe v Silicijevi dolini in drugih delih Severne Amerike, pa tudi v Izraelu, Evropi in Aziji.

"V skupini Japanet bi radi našli zagonska podjetja s potencialom in nadarjenimi podjetniki in jim pomagali uspeti ter tako ustvarili resnično vrednost v svetu. Z uporabo sklada tveganega kapitala bi radi našli najnovejše zagonske tehnologije, ki jih lahko uporabimo v projektu 'Stadium City' v Nagasakiju, tako da lahko nudimo nove storitve, kot so izobraževanje otrok, oskrba starejših, gostinstvo in druge storitve, ki lahko pomagajo izboljšati življenja," je dejal Akito Takata, predsednik in izvršni direktor Japaneta.

"Svojo globalno mrežo bomo uporabili, da Japanet predstavimo vrhunskim zagonskim podjetjem," je povedal Anis Uzzaman, ustanovitelj in izvršni direktor Pegasus Tech Ventures. "Od te povezave imajo koristi tako zagonska podjetja kot Japanet. Naš cilj je ustvariti globalno inovacijsko platformo, ki podpira rast naših portfeljskih podjetij in uspeh naših korporativnih partnerjev."

Pegasus bo svojo ekipo napotil v Silicijevo dolino in v 15 drugih regij po vsem svetu, da bi poiskala najboljša zagonska podjetja in jih povezala z Japanetovo in Pegasusovo široko mrežo korporativnih partnerjev.

Pegasus je ustanovil sklade tveganih naložb z več kot 35 svetovnimi korporacijami, med katerimi so med drugim tudi Aisin Seiki, Sojitz Corporation, SEGA SAMMY HOLDINGS, Sunny Health, CAC Holdings Corporation, Teijin Limited, Infocom Corporation, Innotech Corporation in ASUS.

O podjetju Japanet Holdings Co., Ltd.

Japanet, ki temelji na korporativni viziji "Radost živeti zdaj", upravlja podjetje za nakupovanje na domu ter večje podjetje, povezano s športom, namenjeno oživitvi lokalne in regionalne skupnosti. Da bi obogatil "zdaj", si Japanet prizadeva tudi za izboljšanje zdravstvenih storitev in za reševanje drugih socialnih vprašanj, kot sta izobraževalna podpora otrokom po vsem svetu in podpora za območja, ki so jih prizadele nesreče. Za več informacij obiščite https://corporate.japanet.co.jp/.

O podjetju Pegasus Tech Ventures

Pegasus Tech Ventures je svetovno podjetje tveganega kapitala s sedežem v Silicijevi dolini z 1,5 milijarde dolarjev premoženja v upravljanju. Pegasus ponuja intelektualni in finančni kapital nastajajočim tehnološkim podjetjem po vsem svetu. Poleg tega, da institucionalnim vlagateljem ponuja vrhunski pristop k naložbam tveganega kapitala, Pegasus ponuja tudi edinstven model tveganega kapitala kot storitve (VCaaS) za velike svetovne korporacije, ki želijo sodelovati z najnovejšimi tehnološkimi zagonskimi podjetji. Med več kot 35 korporativnimi partnerji, ki so se prijavili za sodelovanje s Pegasusom, so ASUS, Aisin, SEGA, Sojitz in Omron. Te korporacije imajo dostop do več kot 180 Pegasusovih portfeljskih podjetij, kot so SpaceX, 23andMe, SoFi, Bird, Color, App Annie in številna druga. Če želite izvedeti več, obiščite www.pegasustechventures.com.

Izvirno različico si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210310005135/en/

Kontakti

Janice Mok Pegasus Tech Ventures 408-645-5532 janice@pegasusventures.com

Vir: Pegasus Tech Ventures

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.