O-STA

Šaleška dolina pridobila nov znak GREEN&SAFE

Velenje, 23. marec 2021 - Zavod za turizem Šaleške doline in številni lokalni ponudniki so pridobili nov znak GREEN&SAFE, pod katerim Slovenska turistična organizacija združuje odgovorne potovalne standarde, ki vključujejo visoke higienske standarde in protokole ter dodatna trajnostna priporočila za turistične ponudnike in destinacije. Za standarde, ki so vključeni pod ta znak, je Slovenija med prvimi državami na svetu pridobila tudi znak Safe Travels (varna potovanja) Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC). Z aktivnostmi, ki temeljijo na varnosti, odgovornosti in trajnosti, povečujemo zaupanje gostov, da sta Slovenija in Šaleška dolina zelena ter varna turistična destinacija.

V času negotovosti zaradi pojava novega koronavirusa je uspešnost v turistični panogi odvisna od zaupanja gostov, da lahko pri nas dopustujejo varno in zdravo. Zavod za turizem Šaleške doline je v sodelovanju s številnimi lokalnimi ponudniki uspel pridobili nov znak GREEN&SAFE. Na državni ravni smo sprejeli visoke higienske zahteve in zaščitne ukrepe. V turistični dejavnosti spoštujemo ukrepe, zahteve in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Delujemo v državi, ki je po indeksu varnosti med prvimi desetimi na svetu. Smo prva država na svetu, ki se kot celota ponaša z nazivom Green Destination. Pri upravljanju trajnostnih destinacij smo najboljši v Evropi, kar dokazuje nagrada Best of Europe 2020. Že več kot 50 slovenskih destinacij izpolnjuje mednarodne zahteve Green Destinations Standard. Smo edina država v Evropi, ki združuje Alpe in Mediteran, Kras in Panonsko nižino. Geografska raznolikost je povezana z izjemno biotsko pestrostjo. V sodelovanju z naravo po vsej državi načrtno razvijamo pristna, butična in edinstvena doživetja za manjše skupine in posameznike. Za goste smo odlična izbira 365 dni na leto. Kakovost bivanja gostov temelji na jasni kategorizaciji nastanitev. Smo država gostoljubnih ljudi in prijaznih lokalnih skupnosti. V turističnih destinacijah skrbimo za sodelovanje in povezovanje. Zainteresirani lahko več informacij o standardih GREEN&SAFE dobijo na spletni strani Slovenske turistične organizacije www.slovenia.info.

Velenje poleg številnih nazivov ponosno nosi tudi znak Slovenia Green Silver, deluje po trajnostnih načelih in si nenehno prizadeva za zelene izboljšave.

Ob nedavnem mednarodnem dnevu gozdov in ob včerajšnjem svetovnemu dnevu voda je prav, da se spomnimo pomembnosti narave, čiste vode in mogočnih gozdov. Voda je čista in pitna povsod v Sloveniji. Smo ena redkih držav na svetu, ki je zaščitila pitno vodo na najvišji ravni. V Šaleški dolini je čista pitna voda dostopna skoraj na vsakem koraku. Vabimo k spoznavanju gozdov, ki obkrožajo Šaleško dolino. Številne sprehajalne, tematske in pohodniške poti pa nas privedejo do zanimivih destinacij. Od jezer, ki dajejo Šaleški dolini poseben značaj, do razglednih in prijazno dostopnih ciljev. Veliki premiki se zgodijo tudi z majhnimi koraki.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje