O-STA

TOW Co., Ltd., japonska agencija za certificiranje iz Tokia, izdala video o sistemu pridobitve certifikata za pripravo japonske hrane

TOKIO - (BUSINESS WIRE) - TOW Co., Ltd.:

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. Celotno sporočilo je na voljo na https://www.businesswire.com/news/home/20210329005028/en/

Na povezavi https://tow.co.jp/certification/ si lahko ogledate video z zgodbami tujih kuharskih mojstrov, ki skušajo pridobiti Zlati Certifikat, najvišji v omenjenem sistemu.

Japonsko ministrstvo za kmetijstvo, gozdove in ribištvo je aprila 2016 uvedlo smernice za certifikat kuharskih veščin za japonsko kuhinjo v tujini.

Sistem prinaša standarde, ki so lahko v pomoč zasebnikom pri priznavanju tujih kuharskih mojstrov, ki so pridobili določene stopnje znanja in kuharske veščine, ki so potrebni za pripravo japonske hrane, s čimer zagotovijo, da so privlačnost japonske hrane in kulture prehranjevanja ter japonskih kmetijskih izdelkov in dobrin iz morja primerno in učinkovito predstavljeni po svetu.*

Sistem tako lahko pomaga pri pozicioniranju zasebnega sektorja kot vodilne sile pri promociji prizadevanj za podeljevanje certifikatov za kuharske veščine japonske kuhinje, povečanju števila posameznikov s certifikatom in vzpodbujanju nadaljnje rasti števila tujih kuharskih mojstrov, ki so pridobili primerna znanja in veščine za pripravo japonskih jedi, vse to pa s ciljem, da bi še okrepili svetovni sloves japonske kuhinje in kulture prehranjevanja ter razširili uživanje japonskih kmetijskih in morskih proizvodov.

Vse to je cilj agencije za certificiranje TOW Co., Ltd., ki je marca 2021 potrdila 11 certifikacijskih institucij, ki so 14 kuharskim mojstrom podelile Zlati Certifikat, 187 jih je doseglo srebrni znak in 389 bronastega.

Čeprav je pandemija covida-19 zadala precejšen udarec industriji prehranjevanja po vsem svetu, ostaja TOW Co., Ltd. zavezana svoji misiji in vzpodbujanju vseh tujih kuharskih mojstrov, ki si želijo pridobiti znanje in veščine za pripravo japonskih jedi. Upamo, da bo ta video o sistemu certificiranja kuharskih veščin japonske kuhinje pomagal uresničiti te cilje.

*Standardi za pridobitev certifikata

Zlati standard
Tisti, ki imajo približno dve leti praktičnih izkušen v japonski restavraciji na Japonskem, katere glavni šef je Japonec in ki so osvojili navedena znanje in veščine.

Osvojena znanje in veščine

  • Poznavanje japonske kulture prehranjevanja
    Poznavanje japonske kulture prehranjevanja, japonskih jedi, načina prehranjevanja, japonskega sakeja in čaja.
  • Znanje o higieni
    Tipi in preprečevanje zastrupitev s hrano, oblačila, ravnanje s sestavinami, čiščenje in sterilizacija kuhinjskih pripomočkov in opreme, sestavin hrane in hrane, ki zahtevajo termično obdelavo.
  • Tehnike
    Kako uporabljati japonske kuhinjske pripomočke in opremo, kako izbrati sestavine, kako rezati in lupiti sestavine, postopki in čas kuhanja, temperatura kuhanja, kako pripraviti daši (japonska jušna osnova), razmerja mešanja začimb, predstavitev, način konserviranja, priprava menija.
  • Omotenaši - japonska gostoljubnost
    besede, pozdravi, obzirnost, vedenje, kako servirati jedi

Srebrni standard
Tisti, ki so se približno leto dni učili o japonski kuhinji v katerikoli kuharski šoli v njihovi deželi ali izven nje in ki so to šolo tudi zaključili.
ALI
Tisti, ki imajo približno leto dni praktičnih izkušen v japonski restavraciji na Japonskem, katere glavni šef je Japonec in ki so osvojili navedena znanja in veščine.

Osvojena znanje in veščine

  • Poznavanje japonske kulture prehranjevanja
    Poznavanje japonske kulture prehranjevanja, japonskih jedi, načina prehranjevanja
  • Znanje o higieni
    Tipi in preprečevanje zastrupitev s hrano, oblačila, ravnanja s sestavinami, čiščenje in sterilizacija kuhinjskih pripomočkov in opreme, sestavin hrane in hrane, ki zahtevajo termično obdelavo.
  • Tehnike
    Kako uporabljati japonske kuhinjske pripomočke in opremo, kako izbrati sestavine, kako rezati in lupiti sestavine, razmerja mešanja začimb, postopki in čas kuhanja, temperatura kuhanja, kako pripraviti daši (japonska jušna osnova), predstavitev, način konserviranja.
  • Omotenaši
    vedenje, kako servirati jedi

Bronasti standard
Tisti, ki so se udeležili krajših izobraževanj o znanjih in veščinah, ki so jih organizirale japonske kuharske šole ali zasebniki v njihovi deželi ali izven nje in ki so nato naredili izpit, ki ga organizira institucija za podeljevanje certifikatov.

Osvojena znanje in veščine

  • Poznavanje japonske kulture prehranjevanja

Poznavanje japonske kulture prehranjevanja

  • Znanje o higieni
    Preprečevanje zastrupitev s hrano, oblačila, ravnanje s sestavinami, čiščenje in sterilizacija kuhinjskih pripomočkov in opreme, sestavin hrane in hrane, ki zahtevajo termično obdelavo.
  • Tehnike
    Kako uporabljati japonske kuhinjske pripomočke in opremo, kako izbrati sestavine, kako rezati in lupiti sestavine, razmerja mešanja začimb, postopki in čas kuhanja, predstavitev, način konserviranja.
  • Omotenaši
    Vedenje

Za ogled originalne različice na businesswire.com obiščite https://www.businesswire.com/news/home/20210329005028/en/

Kontakti

Japonska agencija za certificiranje kuharskih veščin:
TOW Co., Ltd. sekretariat
Aya Hamasuna
E-naslov: nihonshoku.ginou@tow.co.jp

Vir: TOW Co., Ltd.

Večpredstavnostne vsebine

Video

Video Uvod v sistem certificiranja veščin priprave japonskih jedi

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.