O-STA

RubrYc Therapeutics sklenil dogovor o raziskovalnem sodelovanju in možnosti licenciranja z Zai Labsom

SAN CARLOS, Kalifornija, ZDA--(BUSINESS WIRE)-Podjetje RubrYc Therapeutics, Inc., ki se ukvarja s predklinično bioterapevtiko in razvija epitopno selektivna zdravila, je danes sporočilo, da je sklenilo dogovor o raziskovalnem sodelovanju in možnosti licenciranja s podjetjem Zai Lab, Inc., glede uporabe RubrYcove platforme Meso-scale Engineered Molecules (MEMs) za identificiranje monoklonskih protiteles z napredno biološko funkcijo za neimenovano onkološko tarčo.

V skladu s pogoji dogovora bosta RubrYc in Zai Labs sodelovala pri identifikaciji kandidatov za izdelke s pomočjo RubrYcovega iskalnika Discovery Engine, ki na podlagi strojnega učenja in strukturiranih podatkov išče protitelesa, ki se vežejo na subdominantne epitope in nato spremenijo svojo delovanje. Ob aktivaciji možnosti licence bi imel Zai Labs ekskluzivne globalne pravice za razvoj in trženje izdelka oz. Izdelkov, ki so rezultat raziskovalnega sodelovanja.

RubrYc Therapeutics, Inc. bo prejel plačilo vnaprej in je upravičen do bodočih koristi iz doseženih raziskovalnih, razvojnih in tržnih etapnih ciljev po posameznih kandidatih ter licenčnine od neto globalne prodaje vsakega izdelka. Finančni pogoji pogodbe niso bili razkriti.

Dr. Isaac Bright, glavni izvršni direktor, je dejal, "Vznemirjeni smo, da je Zai Labs izbral RubrYcov Discovery Engine kot del svojih prizadevanj najti bioterapevtska zdravila za zahtevne onkološke tarče. Veselimo se sodelovanja z Zai Labsom pri pospeševanju njihovih raziskav za identifikacijo epitopsko specifičnih protiteles z drugačnim načinom delovanja. Zai Labsovo strokovno znanje dopolnjuje naš interes, da za paciente v stiski priskrbimo nova zdravila s prebojnim potencialom."

O podjetju RubrYc Therapeutics, Inc.

RubrYc Therapeutics, Inc., je biotehnološko podjetje, ki s pomočjo patentiranih rešitev s področja strojnega učenja in računalniške biologije odkriva epitopsko selektivna mono- in bispecifična protitelesa. Na podlagi nedavnega napredka v molekularni sintezi, masovnem pregledovanju in računalniški obdelavi podatkov RubrYc ustvarja novo pot za odkrivanje terapevtskih protiteles na podlagi informacij. RubrYc Therapeutics, Inc. uporablja tehnologijo MEMs Discovery Engina za hitro identifikacijo velikih števil protiteles z edinstvenimi lastnostmi vezave v boju proti potrjenim in zahtevnim tarčam. RubrYc je leta 2018 nastal iz HealthTell, Inc. z željo, da bi pospešil razvoj bioterapevtskih zdravil in sklenil partnerstva z najboljšimi farmacevtskimi podjetji, ki delijo našo misijo glede širjenja možnosti zdravljenja in izboljšanja izgledov za bolnike z rakom. RubrYc uživa podporo institucionalnih vlagateljev, kot so Third Point Ventures, Paladin Capital Group, Vital Venture Capital in Hayan Health Networks. Podjetje ima sedež v San Carlosu v Kaliforniji.

Za več informacij obiščite www.rubryc.com.

Izvirno besedilo je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210413006012/en/

Kontakti

Isaac J. Bright, MD
glavni izvršni direktor
RubrYc Therapeutics, Inc.
info@rubryc.com

Vir: RubrYc Therapeutics, Inc.

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.