O-STA

Venus Beauty Supply objavila nakup FermaVir Research, zaključek ponudb in spremembo imena

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--23. avgust 2005--Podjetje Venus Beauty Supply, Inc. (OTCBB:VSBS) je danes objavilo, da je bila napovedana menjava delnic v razmerju 38,25 proti 1 in sprememba imena v FermaVir Pharmaceuticals Inc, po načrtu izvedena 22. avgusta. Ob današnjem odprtju OTCBB, servisa za kotacijo delnic v prosti prodaji, so bile delnice združenega podjetja označene s kratico "FMVR."

FermaVir Research je biotehnološko razvojno podjetje, ki je pridobilo licenčne pravice za več spojin, ki se uporabljajo pri zdravljenju različnih virusnih obolenj, kot so: virus Varicella zoster (VZV) ter povzročitelj pasastih izpuščajev, noric in človeškega citomegalovirusa (CMV). Povzročitelj spada v družino herpesnih virusov, kamor spadajo tudi virusi, ki povzročajo norice, mononukleozo, herpes labialis (ustni herpes) in herpes genitalis (genitalni herpes). Podjetje FermaVir trenutno izvaja predklinične raziskave s katerimi želi določiti ustrezno spojino, ki bi se lahko uporabila pri zdravljenju pasastih izpuščajev. Prav tako želi iz zbirke svojih patentno zaščitenih spojin izločiti najustreznejšega kandidata za zdravljenje CMV okužb pri pacientih, ki so jim presadili organ. FermaVir prav tako izvaja dejavnosti, s katerimi želi od izobraževalnih, znanstvenih ali poslovnih ustanov in podjetij pridobiti dodatne vire in tehnologije, s katerimi bi lahko dopolnilo svoje poslovanje.

Dodatne informacije o Venus Beauty Supplies in njegovi podružnici FermaVir so objavljeni v obrazcu 8-K, ki ga je podjetje 22. avgusta 2005 poslalo SEC (Securities and Exchange Commission), ameriški zvezni komisiji za trgovanje z vrednostnimi papirji.

Geoffrey W. Henson,

212-375-2630