O-STA

Kako izbrati poletna oblačila za najmlajše?

FOTO 1: V mariborskem Europarku najdete bogato ponudbo poletnih modnih trendov za najmlajše, malo starejše otroke in najstnike. (foto_Jure Kralj)

Letošnja pomlad je tako muhasta, da vsi že nestrpno čakamo poletje. Se tudi vi veselite toplejših dni, ko dežnik ne bo več nas zvesti spremljevalec? Pa tistih krasnih sončnih juter, ko bo vsaka jakna odveč? Še preden bomo lahko zares izrekli dobrodošlico poletju, moramo vsekakor prevetriti garderobo vseh družinskih članov. Spodaj razkrivamo nekaj idej, kaj v svoji "poletni" omari potrebujejo najmlajši in mladostniki.

Udobni modni kosi za sproščeno poletje

Poletne počitnice so čas za sproščene trenutke in brezskrbne dogodivščine. Da bodo tudi vaši najmlajši lahko uživali v vseh čarih poletja, poskrbite za ustrezna oblačila zanje. Izbirajte lahkotne in zračne materiale, v katerih bo otrokom prijetno in udobno. Najprimernejši material je bombaž, saj je zelo prijazen do kože. Pestro izbiro oblačil za malčke, malo starejše otroke in najstnike lahko poiščete v prodajalnah s.Oliver junior, Okaidi, Bambini, Idexe, Baby Center in Interspar v mariborskem Europarku, kjer lahko izbirate med oblačili in modnimi dodatki za najrazličnejše priložnosti. Morske počitnice, izleti v hribe, pikniki in druga praznovanja - poletje prinaša veliko različnega dogajanja, zato že vnaprej poskrbite, da bo omara vaših otrok dovolj raznolika.

Kateri kosi ne smejo manjkati v otrokovem kovčku?

Če načrtujete počitnice ob morju, so za vaše princeske gotovo najprimernejša lahke oblekice, krila in majčke s tanjšimi naramnicami. Fantje se bodo v poletni vročini najbolje počutili v lahkih majicah s kratkimi rokavi v kombinaciji s kratkimi ali bermuda hlačami. Seveda je pomembno tudi, da za otroke izberete primerno obutev. Poleti so zagotovo najboljša izbira sandali, še posebej tisti s prilagodljivim sistemom zapenjanja. Bogat nabor trendovske otroške obutve najdete v prodajalnah Mass, Office Shoes, Geox, Ecco in Humanic, kjer lahko poiščete obutev za vse priložnosti. Tudi poleti pa se vreme lahko hitro spremeni, zato je nujno, da v otrokov kovček dodate tudi kak toplejši kos, kot je bombažna ali pletena jopica in pa seveda vetrovka, da tudi slabo vreme ne bo pokvarilo razpoloženja.

V prtljago "spakirajte" še kakšen klobuček ali kapo za zaščito pred poletno pripeko in počitnice se zares lahko začnejo!