O-STA

V Europarku Maribor so zavezani načelom zelenega poslovanja

Nakupovalno središče Europark Maribor je ob 20. obletnici svojega delovanja finančno podprlo projekt Mestne občine Maribor v Magdalenski četrti. (foto_Bojan Mihalič)
V Europarku so marca letos odprli deset novih električnih polnilnic, kar je največ na enem mestu v Mariboru. (foto_Bojan Mihalič)
Zakladnica lokalnih proizvodov na Europarkovi ekološki tržnici. (foto_arhiv Europarka)

V zadnjih letih je skrb za okolje postala ena izmed temeljnih zavez sodobne družbe. Še vedno pa se pogosto zgodi, da je to le vizija na papirju, ki v praksi ne zaživi. Bolj kot visokoleteči cilji in obljube je pomembno, da začnemo dobre prakse uvajati v svojem lokalnem okolju. V tem duhu poslujejo tudi v nakupovalnem središču Europark Maribor, kjer si prizadevajo, da bi z vlaganjem v trajnostni razvoj in zelene rešitve pripomogli k višji kvaliteti življenja lokalnih prebivalcev.

Z roko v roki z lokalnim okoljem

V največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije že več kot dvajset let bivajo v sožitju z lokalnim okoljem. Podpirajo številne lokalne projekte in ustanove, ki predstavljajo veliko dodano vrednost za štajersko prestolnico in širšo okolico. Lani so tako ob jubilejni dvajseti obletnici svojega delovanja v celoti finančno podprli projekt Mestne občine Maribor, s katerim je občina uredila pešpot ob protihrupnem zidu železniške proge na Taboru in posebno razstavo, ki predstavlja poklon mestu Maribor. Urejena peš in kolesarska pot ter prenovljene urbane površine bodo pripomogle k še večji kvaliteti življenja v mestu ob Dravi.

Sodobne električne polnilnice za novo dimenzijo trajnostne mobilnosti

V Europarku so v letošnjem letu naredili še en pomemben korak k uresničevanju svoje vizije. Na zgornjem parkirišču največjega mariborskega nakupovalnega središča so marca odprli deset novih električnih polnilnic za avtomobile, kar je največ na enem mestu v Mariboru. Skrb za okolje in vlaganje v tehnologije za zmanjšanje škodljivih emisij postavljajo visoko na lestvico svojih prioritet, saj so prepričani, da le trajnostno poslovanje vodi v boljši jutri za vse. Z inovativnimi rešitvami in zelenimi tehnologijami želijo pomagati soustvarjati okolje, kjer bo življenje prijetno za vse in kamor se bodo tudi obiskovalci od drugod radi vračali.

Europarkova ekološka tržnica je zakladnica lokalnih dobrot

Za uravnoteženo življenje in dobro počutje pa ni pomembno le okolje, v katerem živimo, ampak tudi naše prehranjevalne navade. V Europarku že vrsto let z veseljem podpirajo lokalne proizvajalce, ki vsako sredo na Europarkovi ekološki tržnici ponujajo bogato ponudbo domačih izdelkov in drugih naravnih proizvodov. Metka Ternjak Gomboc, strokovnjakinja za zdravo prehrano in svetovalka na Europarkovi ekološki tržnici, ob tem dodaja: "Zdravje je ena najpomembnejših vrednot, pri tem pa igra veliko vlogo prav hrana. Na Europakovi ekološki tržnici pridni kmetje vsako sredo popoldan na stojnicah ponudijo lokalne in sezonske dobrote, ki so prava izbira za vse, ki cenimo in spoštujemo kakovostno pridelano hrano. Na ta način ne skrbimo le za svoje zdravje, ampak poskrbimo tudi za okolje."