O-STA

Obiskali podjetje S-TECH

Velenje, 28. maj 2021 - Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je s sodelavci ta teden obiskal podjetje S-TECH, ki se nahaja v Poslovni coni Stara vas. Podjetje S-TECH s 35 zaposlenimi deluje na področjih industrijske avtomatizacije, vodenja procesov in elektro inštalacij. Na obisku se je župan Peter Dermol vodstvu podjetja zahvalil za donacijo zaščitne opreme, ki so jo podarili lani v času najbolj zaostrenih epidemioloških razmer.

Podjetje ima dolgoletne izkušnje na področju avtomatizacije industrijskih procesov (avto industrija) ter poznavanju najsodobnejših tehnologij in standardov. Nedavno je podjetje S-TECH začelo s proizvodnjo industrijskega termičnega valovnega spajkanja električnih elementov na tiskana vezja in so pri tem zelo uspešni. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2011 in je nastalo na osnovi dolgoletnih izkušenj zaposlenih pri postavitvi avto industrijske tehnologije in spremljanju njenih standardov ter zahtev. Letno ustvarijo več kot 2 milijona evrov prihodkov, od tega dve tretjini v tujini (Nemčija, Francija, ZDA, Kitajska).

Namen županovih obiskov velenjskih podjetij so razgovori o razvojnih projektih podjetij, kot tudi seznanitev podjetij s projekti lokalne skupnosti, ki jih razvijamo v sklopu priprav na prestrukturiranje gospodarstva Šaleške doline. Na delovnih sestankih iščemo sinergije za vzajemno sodelovanje in nadgradnjo projektov. Z izmenjavo informacij o razvojnih projektih in povezovanjem bomo v proces preobrazbe Šaleške doline vstopili bolje pripravljeni.

Župan si je z ekipo ogledal tudi proizvodne prostore podjetja.