O-STA

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

Snovik, 31. 05. 2021 - Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri.

Na štartu dirke v Termah Snovik je bilo v nedeljo, 30. maja 2021 blizu 120 kolesarjev iz devetnajstih ekip, med njimi so bile vse najboljše slovenske ekipe. Celotna proga je bila dolga 173,6 kilometra, potekala je med Kamnikom in Cerkljami na Gorenjskem. Zmagovalec kolesarske Velike nagrade Gorenjske je postal Mirco Maestri (Bardiani-CSF-Faizane). Italijan je dobil sprint ubežne skupine, ki je imela na cilju 13 sekund prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Drugo mesto je zasedel Avstrijec Felix Ritzinger, tretji je bil Čeh Michal Chlegel, četrti pa kot najboljši Slovenec kolesar Adrie Mobila David Per, nekdanji tekmovalec najvišje ravni, ki je vozil za Bahrain.

Blizu 100 kolesarjev je svojimi ekipami v Terme Snovik prispelo že v soboto, 29. maja. V termah verjamejo, da se bodo v eko resortu vidno zadovoljni kolesarji v osrčje Kamniško-Savinjskih Alp še vračali. Tako pravijo tudi na Kolesarski zvezi Slovenije, saj upajo, da bo Velika nagrada Gorenjske postala tradicionalna in s tem bodo tudi Terme Snovik, največji turistični kompleks na kamniškem, postale tradicionalni gostitelj tega tako pomembnega športnega dogodka. Terme so že s številnimi športnimi dogodki v preteklosti dokazale, da so lahko odlična lokacija za organizacijo še tako zahtevnih športnih mednarodnih tekmovanj.

Start kolesarske dirke Velika nagrada Gorenjske v Termah Snovik. Foto: Terme Snovik