O-STA

Opomnik: Kako z vrednostnimi papirji in prihranki prebivalstva spodbuditi investicijski ciklus v RS

Spoštovani uredniki in novinarji,

jutri, 3. junija 2021 bo v organizaciji Novega centra za gospodarsko svetovanje in Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani potekal spletni strokovni posvet "KAKO Z VREDNOSTNIMI PAPIRJI IN PRIHRANKI PREBIVALSTVA SPODBUDITI INVESTICIJSKI CIKLUS V RS", s pričetkom ob 9. uri.

Strokovni posvet je namenjen analizi možnosti in načinov uporabe prihrankov gospodinjstev pri projektnem financiranju in oživljanju slovenskega gospodarstva v naslednjih petih letih. Stopnja bruto varčevanja v RS je nadpovprečna, vloge prebivalstva na bančnih računih presegajo 23 milijard evrov. Gospodinjstva bi lahko svoje prihranke upravljala bolj gospodarno, če bi jih naložila v donosnejše naložbe. Zato je pomembno vprašanje, kako ta finančna sredstva preusmeriti v različne oblike projektnega financiranja s pomočjo vrednostnih papirjev. Tudi država bi lahko s smiselnimi politikami spodbudila učinkovitejše gospodarjenje s prihranki gospodinjstev.

V okviru posveta bomo odprli tudi razstavo vrednostnih papirjev, kjer želimo pokazali na več kot stoletno zgodovino izdajanja teh finančnih instrumentov. Na posvetu se nam bodo pridružili številni govorci in gospod Milan Lovrenčič, ki velja za pionirja takšnega financiranja v Sloveniji. S posvetom želimo postaviti most med preteklostjo in prihodnostjo, prispevati k novim rešitvam starih problemov.

Kratek opis posveta in vabilo sta v priponki, na posvet pa se lahko prijavite preko te povezave.

Vabljeni.

--

dr. Dušica Vehovar Zajc
Predstavnica za odnose z javnostmi
(Public Relations Manager)

Ekonomska fakulteta, Univerza v Ljubljani
(University of Ljubljana, School of Economics and Business)
Kardeljeva pl. 17
SI-1000 Ljubljana

+386 (0)1 5892 802
+ 386 41 707 796
http://www.ef.uni-lj.si