O-STA

Šest odličnih glasbenih dogodkov na festivalu Pivo in cvetje Laško

Organizatorji so k letošnjemu glasbenemu dogajanju tega priljubljenega festivala povabili šest izvajalcev oz. glasbenih skupin, skupaj bo na odru v Laškem letos stalo okoli 40 glasbenikov.

Po lanskoletni prestavitvi festivala so organizatorji letos dali priložnost izključno domačim izvajalcem. Ti so bili tudi doslej, kljub številnim gostom iz tujine, vedno ključni nosilci glasbenega dogajanja. Prav vsak med letošnjimi nastopajočimi je nosilec glasbenih trendov, uveljavlja novosti, je preprosto odličen v svojem glasbenem žanru. Tako bo tudi letos v Laškem slišati rock, punk, rap, blues, nekaj pa bo spogledovanja s popom in celo klasiko. Izbira obljublja pestro, zanimivo in novitet bogato glasbeno dogajanje, po čemer festival slovi že leta. Prav zato ostaja priljubljen med vsemi generacijami in ljubitelji različnih glasbenih zvrsti. V petek bodo tako nastopali MRFY, Pero Lovšin in Skalarji ter Big Foot Mama, v soboto pa Nipke & The Nipples, Hamo & Tribut 2 Love ter za veliki zaključek in po tradiciji še Šank Rock z gosti Alyo, Omarjem Naberjem in Ireno Yebuah Tiran. Vsi koncerti bodo v akustični izvedbi.

Peš v Laško! Potrebno se je prijaviti! Pogumno naprej!
Število gledalcev na koncertnem prizorišču bo, v skladu z varnostnimi ukrepi, omejeno. Organizatorji letos vabijo obiskovalce, da se na pot v Laško odpravijo peš, kar jih - ob pravočasni prijavi na spletni strani - nagrajuje z ogledom izbranega koncerta. Če se odpravijo na pot od daleč, pa vsak dan tistega, ki je prehodil najdaljšo pot, čaka še prav posebna nagrada.

Navodila in obrazec za prijave za pešpot v Laško, kar omogoča vstop na odrsko prizorišče, bodo odprte v torek, 22. junija, natanko ob 18.25 na spletni strani www.pivoincvetje.si

Ne pozabimo na kulturo odgovornega pitja piva.
Pivo je nedvomno del slovenske starodavne kulture, podjetništva, turizma. Je plemenit naravni produkt slovenskih proizvajalcev, ki vsebuje alkohol, zato si organizatorji prizadevajo za dvig kulture in odgovornega uživanja piva. Vsa leta si v dogovoru z občino Laško in ponudniki gostinskih storitev prizadevamo, da bo na festivalu dosledno spoštovana zakonodaja in aktualni vladni odloki o točenju in strežbi alkoholnih pijač ter hrane.

Vabljeni na spletno stran festivala www.pivoincvetje.si, kjer bodo dodatne informacije objavljene najprej.

Pripravil: Janez Platiše
Foto: arhiv Pivo in cvetje