O-STA

Pony.ai kot prvo podjetje testiralo vozila brez voznika na javnih cestah tako v ZDA kot na Kitajskem

15. junij 2021 19:00 UTC

Storitev povsem avtonomne vožnje Robotaxi bo za splošno javnost v Kaliforniji dostopna od leta 2022 naprej

FREMONT, Kalifornija--(BUSINESS WIRE)-Podjetje s sedežem v Silicijevi dolini Pony.ai, ki je vodilno na področju avtonomnih vozil, je danes objavilo, da je začelo z rednim dnevnim testiranjem vožnje povsem brez voznika na javnih cestah v Fremontu in Milpitasu v ameriški zvezni državi Kalifornija. Potem ko je nedavno začelo s testiranjem vozil brez voznika v kitajskem mestu Guangdžov, je podjetje tako postalo prvo, ki je povsem avtonomna vozila brez voznikov postavilo na javne ceste v treh mestih na dveh najbolj dinamičnih trgih mobilnosti na svetu.

To sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo si oglejte na: https://www.businesswire.com/news/home/20210615005458/en/

Uspešen zagon sledi potem, ko je podjetje že objavilo, da je dobilo dovoljenje Kalifornijskega urada za motorna vozila za vožnjo brez voznika za vozni park za šest avtonomnih vozil, ki bodo skupaj pokrila območje v velikosti več kot 100 kvadratnih kilometrov. Ta pomembna prelomnica je podkrepljena z nešteto ponovitvami skrivne tehnologije in številnimi ocenami avtonomne vožnje, ki jih je opravila vrhunska ekipa. Ko se bodo ameriška mesta postopno ponovno odpirala, se Pony.ai veseli, da bo lahko za javnost ponovno vzpostavil svojo storitev Robotaxi to poletje v Irvinu v Kaliforniji, in načrtuje, da bo storitev povsem avtonomne vožnje splošni javnosti ponudil od leta 2022 naprej.

"Premik k vožnji povsem brez voznikov je ključen za dosego popolne avtonomnosti in je nepogrešljiv katalizator za uresničitev naše ambiciozne vizije," je dejal glavni izvršni direktor in ustanovitelj družbe Pony.ai James Peng. "Ob naši nadaljnji rasti in širitvi smo razširili našo odgovornost do skupnosti, od neštetih storitev brezstične dostave skozi celotno obdobje pandemije v Kaliforniji lani do boja zoper nov izbruh covida v Guangdžovu."

Pony.ai je v boju zoper covid-19 že več kot pred letom dni združil moči z mestom Fremont, vključno z dostavo obrokov ranljivim skupnostim. Podjetje se je obenem povezalo z družbo Yamibuy v Južni Kaliforniji, da je lahko zagotovilo storitev avtonomne in brezstične dostave na zadnjem delu poti do prebivalcev Irvina.

"V Guangdžovu flota 14 vozil brez voznika lokalnim skupnostim noč in dan dostavlja medicinsko opremo, življenjske potrebščine in zdravstvene delavce v prvih bojnih vrstah. Pri Pony.ai imamo družbeno odgovornost vedno v naših srcih in skupnost je na prvem mestu pri vsem, kar počnemo," je dodal Peng.

O podjetju Pony.ai

Pony.ai, Inc. ("Pony.ai") zasleduje ambiciozno vizijo avtonomne mobilnosti. Naš cilj je omogočiti varno, trajnostno in dostopno mobilnost po vsem svetu. Verjamemo, da lahko z avtonomno tehnologijo naše ceste postanejo neprimerno bolj varne za potnike. Pony.ai, ki je bil ustanovljen konec leta 2016, je pionir na področju tehnologije in storitev avtonomne mobilnosti v ZDA in na Kitajskem, s prodorno storitvijo Robotaxi pilotov za javnost na obeh trgih. Vrednost podjetja je trenutno ocenjena na 5,3 milijarde ameriških dolarjev. Med njegovimi glavnimi investitorji so Toyota, Ontario Teachers' Pension Plan, Sequoia Capital China in IDG Capital. Pony.ai je vzpostavil partnerstva z vodilnimi proizvajalci originalne opreme, kot so Toyota, Hyundai, GAC Group, FAW Group itd.

Izvirno različico sporočila si oglejte na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210615005458/en/

Kontakti

Christine Qing
media@pony.ai

Vir: Pony.ai, Inc.

Multimedijske vsebine
Video
Testiranje avtonomne vožnje v Fremontu
Video
Testiranje avtonomne vožnje v Guangdžovu
Logo