O-STA

Ne pozabi na zdravo prehrano med izpitnim obdobjem, pridi na Škisov zajtrk

Sporočilo za javnost

(Za takojšnjo objavo)

Ljubljana, 23. 6. 2021

Ljubljana, 23. 6. 2020 - Na Zvezi ŠKIS tudi letos pripravljamo projekt Škisov zajtrk, ki temelji na ozaveščanju o pomembnosti redne in zdrave prehrane, predvsem zajtrka. Potekal bo v torek, 29. 6. 2020, v Ljubljani. Svoje zajtrke pa bodo pripravljali tudi klubi v svojem lokalnem okolju.

Na Zvezi ŠKIS se zavedamo, kako pomemben je zdrav način življenja, vse od rednega gibanja in fizične aktivnosti pa do redne in uravnotežene prehrane. V času študija in neskončnega števila obveznosti pa se rado zgodi, da v hitrem tempu življenja zdravo življenje odrinemo na stranski tir. Kljub temu pa želimo spodbujati mlade, da na zdrav življenjski slog ne pozabijo, saj je ravno ta dobra popotnica za nadaljnje življenje.

Prav iz tega razloga vsako leto izvajamo projekt Škisov zajtrk, s katerim naslavljamo mlade in jih spodbujamo, da kljub jutranji časovni stiski, ki nam je verjetno vsem dobro poznana, namenijo nekaj minut svojemu zajtrku, saj z njim dobimo energijo za začetek dneva in spopadanje s prvimi izzivi v dnevu. Tudi v času izpitnega obdobja je pomembno, da dan začnemo z obrokom, saj prazna vreča ne stoji pokonci, zato bo tudi učenje lažje steklo, če bomo siti.

Letos se bo Škisov zajtrk odvijal v torek, 29. 6. 2021, od 9. do 12. ure. Stojnica z dobrotami vas bo pričakovala na zdaj že dobro znani lokaciji, in sicer na Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto. Na stojnici bodo na voljo različni brezplačni "lunch paketki" z zajtrkom, poleg navadnih paketkov bodo pripravljeni tudi prilagojeni za vegetarijance in vegane ter ostale s posebnimi dietnimi restrikcijami. Poleg paketkov pa vas bodo na stojnici čakale tudi brošure z zdravimi recepti, s katerimi si boste lahko popestrili jedilnik. Recepti pa ne bodo zgolj zanimivi, temveč bodo tudi prijazni za študentski žep.

Poleg dogodka, ki se bo odvijal v Ljubljani, pa bodo letos tudi študentski klubi pod okriljem Zveze ŠKIS pripravljali zdrave zajtrke v svojem lokalnem okolju. Kdaj bodo le-ti potekali, pa boste zasledili na družbenih omrežjih posameznega študentskega kluba. Študentski klubi, ki letos sodelujejo pri izvedbi Škisovega zajtrka pa so: Klub mariborskih študentov, Klub ptujskih študentov, Študentski klub GROŠ, Laški akademski klub in Klub tržiških študentov. Na vse klube, ki bodo skupaj z nami izvajali projekt, smo ponosni, v prihodnje pa si želimo, da se projekt izvede na še večih lokacijah po Sloveniji.

K lažji izvedbi projekta pa sta pripomogla tudi Argeta in Ljubljanske mlekarne, za kar se jim zahvaljujemo.

Klara Šušteršič
Predstavnica za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS
e-mail: klara.sustersic@skis-zveza.si
tel.št.: 040 265 373