O-STA

VRChat Partners se je odločil za sodelovanje z Anthos Capital, da zaključi investicijski cikel Series D, ki je vreden 80 milijonov ameriških dolarjev

25. junij 2021 14:00 UTC

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- VRChat, družabna platforma, ki nudi izkušnjo virtualne resničnosti (VR) ter uporabnikom omogoča, da ustvarijo, objavijo in raziščejo virtualne svetove z drugimi uporabniki s celega sveta, je predstavila investicijski cikel Series D, ki je vreden 80 milijonov ameriških dolarjev, vodilo pa ga je podjetje Anthos Capital skupaj z drugimi investitorji, kot so Makers Fund in GFR Fund.

VRChat je vodilna družabna platforma virtualne resničnosti, ki zajema več milijonov uporabnikov, več sto tisoč svetov in več kot deset milijonov edinstvenih avatarjev. Platforma je najbolj priljubljena brezplačna aplikacija virtualne resničnosti tako v spletni trgovini Steam kot Oculus Rift, trenutno pa jo uporablja več kot 40.000 uporabnikov. Na podlagi kreativne svobode, ki jo omogočajo orodja VRChat, so uporabniki platformo spremenili v edinstven kulturni fenomen, ki je tesno povezan z internetnimi memi, dogodki in kulturo. Platforma je hkrati postala virtualni prostor za druženje za skupnosti in spletne dogodke.

"VRChat gosti dinamično, kreativno in aktivno skupnost, ki je pomembno vplivala na nenehni razvoj platforme. "Veselimo se sodelovanja z našimi investicijskimi partnerji, da bi tako še naprej in hitreje razvijali in opolnomočili našo skupnost," je dejal Graham Gaylor, soustanovitelj in glavni izvršni direktor podjetja VRChat.

Ta investicija podjetju VRChat nudi možnosti, kako pospešiti razvoj ekonomije spletnih ustvarjalcev, kjer lahko člani služijo denar, nadgrajen sistem družabnih odkritij za bolj poglobljene izkušnje in možnost širitve na druge platforme. Te izboljšave bodo pripomogle k hitri rasti platforme VRChat ter omogočile dostop do tega virtualnega univerzuma za več ljudi.

"Ponosni smo, da sodelujemo z VRChatom, saj platforma nadaljuje revolucijo družabnih izkušenj. Medtem ko se trg virtualne resničnosti širi, je VRChat pripravljen na občutno širitev in rast kot vodilna platforma virtualnih svetov," je povedal Brian Ames, generalni direktor podjetja Anthos Capital.

"Entuzijastična in talentirana ekipa podjetja VRChat ustvarja platformo spletnih ustvarjalcev, ki nudi najmočnejšo potopitveno izkušnjo in postavlja skupnost na prvo mesto" je dejal Jay Chi, ustanovitveni partner podjetja Makers Fund. "Makers pritegnejo inovativna podjetja z odličnimi voditelji. Resnično verjamemo v misijo podjetja VRChat, ki omogoča uporabnikom, da si sami ustvarijo izkušnjo virtualne resničnosti ter povezuje ljudi s celega sveta. Navdušeni smo, da bomo nadaljevali z njimi po tej poti."
Če hočete doživeti izkušnjo platforme VRChat in se pridružiti njeni skupnosti, obiščite www.vrchat.com.

VRChat zaposluje nove sodelavce! Za več informacij o prijavah obiščite njihovo spletno stran, namenjeno kariernemu razvoju.

O VRChat

VRChat je podjetje, ustanovljeno leta 2014, ki nudi obsežno zbirko družabnih izkušenj virtualnih resničnosti, ki jih oblikujejo uporabniki sami. Igralci lahko raziskujejo, se družijo in ustvarjajo z drugimi s celega sveta. Platforma uporabnikom omogoča, da svoje izkušnje virtualne resničnosti prilagodijo lastnim potrebam, vključno z izvirnimi avatarji, svetovi, igrami, kraji za druženje, dogodki in še več. VRChat je na voljo na platformah Steam, Oculus Rift, Oculus Quest in VIVEPORT, kmalu pa bo na voljo še drugje.
Oglejte si izvirno besedilo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210625005073/en/

Kontakti
Kontakti za medije: Jason Camillo, jason@vrchat.com & Press Kit
Vir: VRChat