O-STA

Otroci sovrstnikom v dobrodelni akciji poklonili več kot 41.000 zvezkov

Slovenska karitas je zaključila letošnjo 13. zaporedno akcijo Pokloni zvezek, v kateri je zbirala zvezke po osnovnih šolah in vrtcih ter v trgovinah Office&More in Bags&More. V akciji se je skupaj zbralo več kot 41.000 zvezkov, ki so jih otroci ob spodbudi staršev in učiteljev poklonili za svoje sovrstnike. Karitas jih bo poleg druge pomoči s paketi šolskih potrebščin in naročilnicami za delovne zvezke v avgustu razdelila osnovnošolcem iz socialno ogroženih družin.

Akciji se je letos pridružilo 208 osnovnih šol in 83 vrtcev, v katerih so otroci zbrali več kot 28.000 zvezkov in 400 tempera barvic. Večina zvezkov so sodelavci škofijskih Karitas po šolah in vrtcih tudi že prevzeli. Akcija, ki se je pričela v mesecu maju, je tudi osveščevalne narave. S sporočili spodbuja k sočutju, medvrstniški solidarnosti in razumevanju razmer, v katerih živijo mnoge slovenske družine, katere stiske se žal zaradi koronavirusa še poglabljajo. Mentorji učitelji in vzgojitelji, jo otrokom predstavijo s spremljajočimi kratkimi filmi, delavnicami in razglednico, na katero otroci zapišejo misel za sovrstnika, ki darovani zvezek prejme.

Dobrodelni akciji Pokloni zvezek so se tudi letos že tretje leto zapored pridružile vse poslovalnice Office&More in Bags&More, v katerih se je zbralo več kot 13.000 zvezkov. Vse tako podarjene zvezke so v tem tednu iz trgovin že posredovali Karitas.

Slovenska karitas nadaljuje z akcijo Otroci nas potrebujejo, v kateri zbira tudi finančna sredstva za pomoč otrokom s šolskimi potrebščinami. Pomoč družine prejmejo v obliki paketov in naročilnic za nakup delovnih zvezkov. Najbolj potrebnim pa Karitas pomaga tudi med letom s plačilom položnic in pokrivanjem različnih stroškov povezanih s šolanjem. Prošnjo za pomoč je še vedno mogoče oddati na najbližji škofijski Karitas (https://www.karitas.si/o-karitas/mreza-karitas/ ).

Vsi, ki bi še želeli pomagati osnovnošolcem iz socialno ogroženih družin, lahko to storijo z nakazilom na:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana,
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
sklic: SI 00 362, namen: Otroci nas potrebujejo

Dar v višini 5 EUR je mogoče posredovati tudi z SMS sporočilom s ključno besedo ZVEZEK5 na 1919. Prispevajo lahko uporabniki Telekoma Slovenije, A1, Telemacha, T-2, Bob.

Slovenska karitas se zahvaljuje vsem otrokom, staršem, učiteljem, vzgojiteljem in vsem drugim darovalcem.

Foto: Slovenska karitas