O-STA

"Xposure" začenja sprejemati prijave za nagrado "neodvisni fotoreporter"

30. november ... Zadnji datum za prijavo

Odprta je prijava za nagrade Xposure International Photography Awards

Dubaj, Združeni Arabski Emirati

Mednarodni fotografski festival Xposure, ki ga vsako leto organizira vladni urad za medije v Šardži, je začel sprejemati prijave za nagrado za neodvisnega fotoreporterja od 1. avgusta do 30. novembra. Nagrada je namenjena samostojnim fotografom, ki so zbrali fotografije z vsega sveta v podporo novicam in ozaveščanju o vprašanjih, ki globalno vplivajo na javno mnenje.

Nagrada je razdeljena v tri kategorije: novinarstvo, ki je povezano s sprotnim dokumentiranjem svežih novic; okoljsko novinarstvo, ki se osredotoča na okoljske probleme ter okoljske spremembe, ki jih neposredno in posredno povzroča človek, in novinarstvo rešitev, ki se osredotoča na hiter odziv na trenutne razmere in reševanje težavnih vprašanj z razvijanjem učinkovitih rešitev. Fotografi lahko sodelujejo z najmanj petimi in največ 12 fotografijami.

Prijava za nagrado je brezplačna in odprta za vse fotografe različnih narodnosti, ki so starejši od 18 let in imajo nacionalno ali mednarodno novinarsko izkaznico, ki jo je izdalo akreditirano in mednarodno priznano združenje ali zveza, na spletni strani nagrade: https://awards.xposure.ae/.

Vrednost nagrade za prvo mesto je 15 000 USD, poleg tega pa je na naslednji izdaji mednarodnega fotografskega festivala na voljo tudi poseben prostor za razstavo zmagovalčevega dela. Nagrajenec na drugem mestu bo prejel lasten prostor za predstavitev svojega dela na prihodnji izdaji.

Sprejemanje prijav je odprto

Mednarodni festival fotografije Xposure še naprej sprejema prijave za festivalske nagrade. Svoja vrata je odprl zainteresiranim amaterskim in profesionalnim fotografom, da sodelujejo s svojimi deli za nagradne kategorije od prvega julija lani do prvega novembra.

Ker festival sprejema prijave iz vseh starostnih skupin in z vsega sveta, kategorije vključujejo: arhitekturno fotografijo, fotografijo iz zraka in brezpilotnih letal, krajinsko fotografijo, fotoreporterstvo, portretno fotografijo, popotniško fotografijo, kategorijo kratkih filmov, fotografijo divjih živali, fotografijo otrok (za tiste, ki so mlajši od 18 let) in kategorijo državnih uslužbencev Šardže.

S to nagrado želi Xposure opozoriti na tiste fotografe, katerih dela pripovedujejo vizualne zgodbe, ki osvetljujejo različna človeška in okoljska vprašanja, ki spreminjajo človeško psiho, poleg tega pa se osredotočajo na običaje in tradicijo ljudi, pokrajine in arhitekturne podrobnosti, ki pritegnejo poglede s svojo značilno zasnovo.

Mednarodni fotografski festival Xposure, ki gosti in privablja plejado vrhunskih fotografov, medijskih strokovnjakov in fotografskih navdušencev z vsega sveta, je od svoje prve izdaje uspel uveljaviti svoj edinstven položaj najpomembnejšega fotografskega dogodka v regiji.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/52475458/en

Tulay Genc
Email: info@b2press.com
Phone: +31 30 799 6022